06 maart 2017

Schrijf u in voor de 6e Amsterdam City Swim

Op 3 september 2017 wordt voor de 6e keer de Amsterdam City Swim gehouden. Meer dan 2.000 volwassenen en 300 kinderen springen in de gracht om te zwemmen voor ALS. Het waterschap en Waternet maken dit unieke zwemevenement jaarlijks mede mogelijk.

Veilige zwemroute

Als supporter van de Amsterdam City Swim hebben we meegedacht over de route  van 2.000 meter. De start is op het Marine Etablissement in Amsterdam. Via het Scheepvaartmuseum gaat de route langs het VOC schip, de grachten op. De finish is bij de Keizersgracht. Bij de trainingen en tijdens het evenement zorgen we voor een veilige zwemroute.

Schone grachten

Wij zorgen voor de kwaliteit van het water in de grachten. Het is nog geen zwemwater, maar het water is nog nooit zo schoon geweest. Dit komt doordat de grachtenpanden in de jaren 80 zijn aangesloten op het riool. En sinds vorig jaar ook alle woonboten. Lozingen zijn aangepakt en het water van de rioolwaterzuiveringen is steeds schoner. Bovendien zijn er dagelijks vier boten van Waternet in Amsterdam actief. Zij halen het drijvende en gezonken vuil uit het water. 

Waarom zwemmen we?

Het doel is zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de ziekte ALS. En meer bekendheid krijgen voor deze ziekte. Daarom organiseert Amsterdam City Swim jaarlijks dit bijzondere zwemevenement in de Amsterdamse grachten.

Schrijf u in voor dit unieke evenement