14 november 2017

Waterschap adopteert kunstwerk van licht

Bewonder 40 kunstwerken van licht tijdens het Amsterdam Light Festival: vanaf 30 november tot 21 januari. Het kunstwerk ‘Light Wave’ vraagt aandacht voor het beschermen van het land tegen water.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht adopteert ‘Light Wave’. Dit kunstwerk van de Amerikaanse Lauren Ewing vraagt aandacht voor goed omgaan met water.  We vinden het heel normaal dat dijken en dammen ons beschermen tegen overstromingen. Maar het klimaat verandert en het regent steeds meer. Daarom moeten we samenwerken om ons te beschermen tegen het water.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werkt hard aan een veilige toekomst. Maar het waterschap kan dit niet alleen. Dijkgraaf Gerhard van den Top: “Alleen samen kunnen we deze uitdaging aan. Lauren Ewing maakt met kunst mensen bewust van dit onderwerp".

Meer over het Amsterdam Light Festival

Meer nieuws en tweets

De Amsterdamse grachten zijn wereldberoemd, maar heb je weleens van de Gooyergracht gehoord? 🤔 Deze gracht loopt van Eemnes naar het Eemmeer en vormt daar ook de grens tussen Noord-Holland en Utrecht. https://t.co/GAPe62ykRk

Door klimaatverandering krijgen we te maken met hevigere regenval en hoge waterstanden. @Rijksoverheid stelt sinds 2016 dan ook strengere eisen aan de belangrijkste dijken. Meer weten? Check https://t.co/cMLMmvZiu5

16 augustus 2018

Noodpompen Muiden beschermen natuur

Met speciale pompen zorgen we voor genoeg water van goede kwaliteit in de Vecht. Zo beschermen we natuurgebieden als het Naardermeer.

Lees meer
13 augustus 2018

Wij doen mee aan de World Cleanup Day! U ook?

Wij doen mee aan de World Cleanup Day! Op zaterdag 15 september 2018 ruimen meer dan een miljoen vrijwilligers afval op in meer dan 150 landen.

Lees meer