14 november 2017

Waterschap adopteert kunstwerk van licht

Bewonder 40 kunstwerken van licht tijdens het Amsterdam Light Festival: vanaf 30 november tot 21 januari. Het kunstwerk ‘Light Wave’ vraagt aandacht voor het beschermen van het land tegen water.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht adopteert ‘Light Wave’. Dit kunstwerk van de Amerikaanse Lauren Ewing vraagt aandacht voor goed omgaan met water.  We vinden het heel normaal dat dijken en dammen ons beschermen tegen overstromingen. Maar het klimaat verandert en het regent steeds meer. Daarom moeten we samenwerken om ons te beschermen tegen het water.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werkt hard aan een veilige toekomst. Maar het waterschap kan dit niet alleen. Dijkgraaf Gerhard van den Top: “Alleen samen kunnen we deze uitdaging aan. Lauren Ewing maakt met kunst mensen bewust van dit onderwerp".

Meer over het Amsterdam Light Festival

Meer nieuws en tweets

In deze video fietsen we een deel van onze #fietsroute 'Rondje Culturele Parels' (https://t.co/t2XISJqJKZ).🚴‍♂️ Geniet van het prachtige #watererfgoed, zwaai naar je collega's op de fiets en ruik de bloeiende natuur!🌼 Wanneer ga jij de route #fietsen?🚴‍♀️

25 mei 2018

Waterschap pakt onzichtbare vervuiling aan

Er komen steeds meer onzichtbare stoffen in het water terecht die er niet thuishoren. Het waterschap gaat dit probleem aanpakken.

Ons algemeen bestuur heeft een strategie vastgesteld om microverontreinigingen aan te pakken. Hierin staat wat we zelf gaan doen, maar ook hoe we samen met anderen deze vervuiling, zoals hele kleine plastic deeltjes of medicijnresten, terug willen dringen:

03 mei 2018

Wat doet een bestuurder van een waterschap? Doe mee met de cursus.

Doe mee met de cursus ‘Actief voor het waterschap’. In de vijfdaagse cursus laten we zien wat een bestuurder van een waterschap zoal doet.