10 juli 2018

Wat doen we bij droogte?

Het is nog steeds droog in Nederland. Sinds 1962 was het nog niet zo droog. De komende dagen regent het nog weinig. Daarom houden we de situatie scherp in de gaten.Het is belangrijk dat we het regentekort goed in de gaten houden. Bij droog en warm weer verdampt het water. Dit water vullen we aan met water uit bijvoorbeeld het Amsterdam-Rijnkanaal. Hierdoor kan het water in de polders wel minder schoon worden.

Ook de kwaliteit van onze dijken kan achteruit gaan bij droogte. En bij warmte gebruiken we meer drinkwater. Dit kan leiden tot tekorten. Door droogte is er daarnaast meer kans op brand in natuurgebieden.

Dijken

Onze inspecteurs controleren de dijken dagelijks. Nu het droog blijft, letten ze extra goed op dijken die bestaan uit veen. De dijken liggen er op dit moment goed bij. Plekken die het meest last hebben van de droogte zijn versterkt. Ook de komende weken controleren we de dijken regelmatig.

Valt u iets op bij een dijk? Bel ons direct op 0900 93 94.

Voldoende water

Ook al is het droog, we zorgen wel voor voldoende water op de juiste plek. Te weinig water veroorzaakt problemen voor bijvoorbeeld de landbouw en de scheepvaart. En natuurgebieden kunnen uitdrogen. In het Amsterdam-Rijnkanaal en het Noordzeekanaal is genoeg water. Bij het Naardermeer, Uithoorn en de Loosdrechtse Plassen laten we extra water instromen. Op deze manier is het waterpeil zoals het moet zijn.

Kwaliteit van het water

De tijdelijke dam bij de Westveensebrug werkt goed en houdt het zout uit de Vinkeveense plassen. Door de warmte kan blauwalg in het water groeien. Wij controleren op officiële zwemplekken de kwaliteit van het water. Alleen bij Zwemlust is blauwalg gevonden. Wilt u weten waar u veilig kunt zwemmen? Bekijk waar de officiële zwemplekken zijn bij u in de buurt.

Meer nieuws en tweets

Als trotse sponsor van de @AmsterdamCitySw for Kids zorgen wij voor een veilig parcours tijdens de Swim. 🏊‍♂ Dijkgraaf @gmvandentop zwemt bij de volwassenen mee en haalt samen met andere deelnemers geld op voor de strijd tegen ALS. Ook doneren? Ga naar: https://t.co/nco0JYwQNU

Vanavond organiseren we samen met de aannemer een inloopavond over de aankomende dijkversterking van de Ringdijk in Amsterdam. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar dit project? Kom langs in OBS Het Spectrum! Meer info via: https://t.co/iwR7Jo2Fr8

06 juli 2018

Het Schone Waterexperiment 2018 gaat van start!

Op 10 juli begint het Het Schone Waterexperiment! Net als vorig jaar testen 500 Amsterdammers de kwaliteit van het water in de stad. Doet u ook mee?

05 juli 2018

Zwem mee in de strijd tegen kanker

Op zondag 2 september is de eerste Swim to Fight Cancer. Het waterschap en Waternet zorgen voor veilig en schoon zwemwater.