16 april 2018

Eet met ons mee op 5 mei

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet nodigen u uit voor een lunch! Eet op 5 mei mee tijdens onze Vrijheidsmaaltijd in het Stadsarchief Amsterdam. Dit keer vertellen we over vluchtelingen door klimaatverandering. Ook hoort u meer over de andere tentoonstellingen in het Stadsarchief Amsterdam.

Op 5 mei komen door de hele stad mensen samen om een maaltijd te delen. En om verhalen over het belang van vrijheid uit te wisselen. Deze Vrijheidsmaaltijden zijn een initiatief van Comité 4 en 5 mei.

Zoek een vrijheidsmaaltijd bij u in de buurt

Vluchten voor klimaatverandering

Door klimaatverandering wordt het op sommige plekken steeds warmer en droger. Ook zijn er steeds meer overstromingen, tropische cyclonen, tornado's en andere extreme weersomstandigheden. Over de hele wereld zorgt dit voor nieuwe vluchtelingen. Tijdens onze Vrijheidsmaaltijd legt onze spreker uit wat we doen in landen waar mensen vluchten voor water.

Tentoonstellingen in het Stadsarchief

Tot 17 juni kunt u in het Stadsarchief twee tentoonstellingen zien over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rapenburgerstraat 1940-1945 laat zien hoe de straat in de oorlogsjaren onherkenbaar veranderde. In Samen weer aan Tafel vertellen 17 personen over het opbouwen van een nieuw bestaan met hun gezin, na de oorlog. Speciaal voor onze maaltijd vertelt Erik Schmitz meer over deze tentoonstellingen. Na de maaltijd kunt u gratis de tentoonstellingen bezoeken.

Naar de website van het Stadsarchief Amsterdam

Meld u snel aan voor de lunch

Onze lunch is van 11.30 uur tot 14.00 uur in het Stadsarchief Amsterdam, op de Vijzelstraat 32. De lunch is gratis. Er is plek voor 50 bezoekers, dus meld u snel aan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Geef u op door een e-mail te sturen naar vrijheidsmaaltijd@waternet.nl. Vermeld altijd uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Hoort u bij de eerste 50? Dan krijgt u een e-mail met een bevestiging en wat praktische informatie.

We hopen u op 5 mei te ontmoeten!

Meer nieuws

Als trotse sponsor van de @AmsterdamCitySw for Kids zorgen wij voor een veilig parcours tijdens de Swim. 🏊‍♂ Dijkgraaf @gmvandentop zwemt bij de volwassenen mee en haalt samen met andere deelnemers geld op voor de strijd tegen ALS. Ook doneren? Ga naar: https://t.co/nco0JYwQNU

Vanavond organiseren we samen met de aannemer een inloopavond over de aankomende dijkversterking van de Ringdijk in Amsterdam. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar dit project? Kom langs in OBS Het Spectrum! Meer info via: https://t.co/iwR7Jo2Fr8

10 juli 2018

Wat doen we bij droogte?

Het heeft al een tijd niet geregend in Nederland. Sinds 1962 was het nog niet zo droog. De komende dagen regent het nog weinig.

06 juli 2018

Het Schone Waterexperiment 2018 gaat van start!

Op 10 juli begint het Het Schone Waterexperiment! Net als vorig jaar testen 500 Amsterdammers de kwaliteit van het water in de stad. Doet u ook mee?