16 april 2018

Eet met ons mee op 5 mei

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet nodigen u uit voor een lunch! Eet op 5 mei mee tijdens onze Vrijheidsmaaltijd in het Stadsarchief Amsterdam. Dit keer vertellen we over vluchtelingen door klimaatverandering. Ook hoort u meer over de andere tentoonstellingen in het Stadsarchief Amsterdam.

Op 5 mei komen door de hele stad mensen samen om een maaltijd te delen. En om verhalen over het belang van vrijheid uit te wisselen. Deze Vrijheidsmaaltijden zijn een initiatief van Comité 4 en 5 mei.

Zoek een vrijheidsmaaltijd bij u in de buurt

Vluchten voor klimaatverandering

Door klimaatverandering wordt het op sommige plekken steeds warmer en droger. Ook zijn er steeds meer overstromingen, tropische cyclonen, tornado's en andere extreme weersomstandigheden. Over de hele wereld zorgt dit voor nieuwe vluchtelingen. Tijdens onze Vrijheidsmaaltijd legt onze spreker uit wat we doen in landen waar mensen vluchten voor water.

Tentoonstellingen in het Stadsarchief

Tot 17 juni kunt u in het Stadsarchief twee tentoonstellingen zien over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rapenburgerstraat 1940-1945 laat zien hoe de straat in de oorlogsjaren onherkenbaar veranderde. In Samen weer aan Tafel vertellen 17 personen over het opbouwen van een nieuw bestaan met hun gezin, na de oorlog. Speciaal voor onze maaltijd vertelt Erik Schmitz meer over deze tentoonstellingen. Na de maaltijd kunt u gratis de tentoonstellingen bezoeken.

Naar de website van het Stadsarchief Amsterdam

Meld u snel aan voor de lunch

Onze lunch is van 11.30 uur tot 14.00 uur in het Stadsarchief Amsterdam, op de Vijzelstraat 32. De lunch is gratis. Er is plek voor 50 bezoekers, dus meld u snel aan! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Geef u op door een e-mail te sturen naar vrijheidsmaaltijd@waternet.nl. Vermeld altijd uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Hoort u bij de eerste 50? Dan krijgt u een e-mail met een bevestiging en wat praktische informatie.

We hopen u op 5 mei te ontmoeten!

Meer nieuws

Journalisten hebben een onmisbare rol in een goed werkende democratie. Wij vinden het belangrijk dat zij dat werk onafhankelijk kunnen blijven doen. 👩‍💻 Daarom storten we eenmalig €10.000 in het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (@FondsBJP). 👇

18 april 2019

Waterschap steunt onafhankelijke journalistiek

We vinden het belangrijk dat onafhankelijke, professionele journalistiek mogelijk blijft. Daarom leveren we een financiële bijdrage aan het Fonds BJP.

Lees meer

Onze duo-leden: ▪️@StephanoStoffel (@AgvPvdA) ▪️@MarjoMeerburg (@WNAGV) ▪️@LotNote (De Groenen) ▪️Mirjam Rijn (De Groenen) ▪️Emiel Sjaardema (50Plus) ▪️@AnnaCKlein (@CU_AGV) ▪️@Tjebbedeboer (terreinbeheer) ▪️Thijs Nell (@CDAwatersfrAGV)

16 april 2019

Blue Deal voor schoon en veilig water

Het internationale programma Blue Deal is begonnen! Het doel: miljoenen mensen helpen aan schoon, voldoende en veilig water.

Lees meer