05 november 2018

Kom lichtkunst kijken langs de grachten

Van 29 november tot 20 januari verlicht het Amsterdam Light Festival weer onze grachten! Bewonder bijna dertig kunstwerken van kunstenaars uit de hele wereld. Tijdens deze editie vragen we aandacht voor plastic in het Amsterdamse water.

Vanaf 29 november is het werk Parabolic Lightcloud te zien

Voor de zevende editie van dit bijzondere festival adopteert Waterschap Amstel, Gooi en Vecht het kunstwerk Parabolic Lightcloud. Dit werk is een wolk van 1.000 led-lichtjes en 800 meter touw van plastic flessen. Daarmee staat het kunstwerk symbool voor de problemen met plastic in ons water.

Meer informatie over alle kunstwerken vindt u bij het Amsterdam Light Festival.

Vervuiling aanpakken

Waternet schept elke dag 3.500 kilo afval uit het water. Maar toch blijft er nog veel plastic rommel in het water drijven. Als dit plastic te lang in het water blijft, brokkelt het af in triljoenen hele kleine deeltjes. Deze plastic deeltjes zijn slecht voor de waterkwaliteit. Dieren die in het water leven, krijgen deze plastics binnen.

Zorgen voor schoon water is een belangrijke taak van het waterschap. De waterkwaliteit in de Amsterdamse grachten is over het algemeen goed. Toch vinden we veel stoffen in het water die met het blote oog niet te zien zijn. Naast kleine plastic deeltjes zijn dit medicijnresten en stoffen die boeren gebruiken om planten te beschermen. Het waterschap wil deze vervuiling aanpakken.

Amsterdam Clean Water

Het waterschap adopteert het kunstwerk Parabolic Lightcloud samen met Amsterdam Clean Water. Dit initiatief van 7 organisaties zet zich in voor minder afval in het Amsterdamse water.

Wilt u weten wat u kunt doen voor schoner water in de stad? Kijk dan op amsterdamcleanwater.nl.

Meer nieuws, tweets en blogs

Momenteel plaatsen wij een tijdelijke dam in de Heinoomsvaart bij Woerdense Verlaat. Zo voorkomen we dat er brak water naar de Vinkeveense Plassen stroomt. 🌊 ℹ Vanaf 15 juli kunnen bootjes niet meer door de Heinoomsvaart in de richting van de Vinkeveense Plassen varen.

Onze dijkgraaf @gmvandentop wil landelijke oplossing voor tekort aan slibverwerkingscapaciteit.

Vanavond wordt de eerste groene en blauwe kaart van Amsterdam gelanceerd! 🗺 Met deze kaart ontdek je ‘urban nature’ in de stad. Wil je deze kaart winnen? 😄 Laat onder ons Facebook-bericht achter wat jouw favoriete groene of blauwe plek in de stad is: https://t.co/E2vI0iDl8B

Ook dit jaar zijn wij samen met @Waternet weer partner van de @AmsterdamCitySw. We zorgen voor een schoon en veilig parcours. Tijdens de swim halen deelnemers geld op voor onderzoek naar ALS. 👏💙 Maar wat gebeurt er eigenlijk met dat geld? 📽 VIDEO: https://t.co/0qP96ysQzD