01 november 2018

Slim blauw-groen dak koelt de omgeving

Op het Nationaal Deltacongres is Project Smartroof 2.0 in het zonnetje gezet. Dit project laat zien hoe we regenwater op het dak kunnen opslaan. En daarmee ook kunnen zorgen voor een koelere omgeving. Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakten dit project mede mogelijk.

Op het dak groeien verschillende planten en bloemen

Het blauw-groene dak slaat regenwater op. En via de planten op het dak verdampt water. Zo koelt het dak de omgeving. Met sensoren is gemeten hoeveel het dak de omgeving kan afkoelen, en hoeveel water precies verdampt via de planten.

Op het tiende Deltacongres nam Deltacommissaris Wim Kuijken afscheid. Hij noemde Smartroof 2.0 een ijzersterke combinatie tussen wetenschap, innovatie en praktische oplossingen. Dit project is dan ook een mooi voorbeeld van het aanpakken van klimaatproblemen. Die problemen ontstaan door steeds extremer weer: meer regen, droogte en hitte.

Meer weten?

Waternet en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hebben bij dit project hun kennis gebruikt, en samengewerkt met verschillende publieke en private partijen. Meer weten? Kijk dan op de website van Project Smartroof.

Meer nieuws, tweets en blogs

Met @AmsterdamNL, @WaterschapHHNK en @HHRijnland werken we samen om de stad voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering. De Strategie Klimaatadaptatie Amsterdam is een belangrijke eerste mijlpaal van het programma klimaatadaptatie Amsterdam!

Elke dag werkt @waterschapagv aan schoon, veilig en voldoende water. Maar dat doen we niet alleen. Overal steken mensen hun handen uit de mouwen en die mensen ondersteunen we graag. Ken jij meer mensen die zich inzetten om ons water schoon te houden? 👇

Vanavond komt het Algemeen Bestuur weer bij elkaar! #AGVindebat 📹 Live te volgen vanaf 19:30 uur 👉 https://t.co/LEeQONZMFy

Onze #BaasvanMorgen Dewi (17) nam een hele dag het werk over van dagelijks bestuurder @PeterSmitAGV. Ze ging op dijkinspectie en deed een voorstel aan het dagelijks bestuur. Benieuwd of het dagelijks bestuur akkoord ging met haar voorstel? 👇 https://t.co/dzQhplUafa @JINC