28 september 2018

Hoe maken we uw vuile water weer schoon?

Neem een kijkje achter de schermen bij onze waterzuivering in Horstermeer! Hier maken we het vuile water van huishoudens weer schoon. Kom langs op zondag 7 oktober, tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Op 7 oktober tussen 10.00 uur en 17.00 uur bent u welkom bij onze rioolwaterzuivering in Horstermeer. Elk half uur begint een rondleiding waarin we laten zien hoe we het water schoonmaken. En ook hoe we steeds meer energie en grondstoffen uit vuil water halen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Samen met een professor doen ze leuke en leerzame waterproefjes. Leuk voor kleine wetenschappers vanaf 6 jaar!

Onze rioolwaterzuivering  in Horstermeer ligt aan de Middenweg, iets onder Ankeveen.

Schoon water

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt elke dag meer dan 340 miljoen liter vuil water schoon. Dit is het water dat u gebruikt hebt voor de (af)was, om te douchen en om naar de wc te gaan. Pas nadat het schoongemaakt is, mag dit water weer terug naar de natuur.

Lees meer over Schoon Water

Weekend van de wetenschap

Tijdens het Weekend van de wetenschap openen meer dan 250 bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea hun deuren. U komt  op plekken waar u normaal niet zomaar naar binnen mag. Benieuwd waar u nog meer naar toe kunt? Bekijk dan de website van het Weekend van de Wetenschap.