10 september 2018

Loop de speciale waterroute in Artis

Welke vogel heeft geen waterdicht verenpak? En welke functie heeft het waterplantje kelp? U ontdekt het op de speciale waterroute in Artis. Samen met het dierenpark hebben we een route uitgezet met allerlei weetjes over water. Vanaf zaterdag 15 september kan iedereen de route in Artis lopen.

Olifantje Sanuk speelt met water in Artis. Foto: Edwin Butter

Op 15 september krijgen alle bezoekers van Artis de waterroute. Kom dus langs en ontdek hoe Artis omgaat met water. Wist u bijvoorbeeld dat de olifanten zwemmen in water uit de grachten? Dit water is zo schoon dat de olifanten het zelfs kunnen drinken. Artis hoeft hiervoor dus geen kraanwater meer te gebruiken.

Route straks ook online

Vanaf 15 september kunt u de route downloaden via artis.nl. Of neem de route mee bij de ingang van het park. De route is open tot en met vrijdag 19 oktober.

Water proeven en ruiken

Op zaterdag 15 september staan we in Artis klaar met bijzondere proefjes met water. Maak bijvoorbeeld schoon water van vies water. Of ruik of de kwaliteit goed is of niet.

Doet u mee met de waterproefjes? Dan krijgt u als beloning een mooie doos met watertestjes voor thuis. Meet bijvoorbeeld hoe zuur het water bij u in de buurt is. Of check het aantal planten en dieren dat in het water leeft. Zo wordt u zelf waterexpert!

De testjes in dit doosje worden ook gebruikt tijdens Het Schone Waterexperiment. Amsterdammers testen hierbij zelf hoe schoon het water in de stad is. Op verschillende plekken en tijdstippen testen ze het water. Dankzij hun bijdrage weten we straks veel meer over de kwaliteit van het water in de stad.

Meer weten? Ga dan naar de website van Het Schone Waterexperiment.

Meer nieuws en tweets

De oude drinkwatertransportleidingen onder @DeNieuweN200 liggen op ongeveer 1,5 meter diepte in de dijk. Verwijderen van deze leidingen zou betekenen dat de dijk grotendeels moet worden afgegraven. (1/2)

Trossen los! At zit in een rolstoel, maar toch lopen Pim & At langs de Nieuwkoopse Plassen. Bekijk de route hier: https://t.co/C0FlsLIbD3 Volgende week bekijk je deel 2 van de vlog hier! 👀 Check hier de eerdere vlog met boer Cees: https://t.co/Z2UkRw8wu7

05 november 2018

Kom lichtkunst kijken langs de grachten

Van 29 november tot 20 januari verlicht het Amsterdam Light Festival onze grachten. Hierbij vragen we aandacht voor plastic in het Amsterdamse water.

Lees meer
01 november 2018

Slim blauw-groen dak koelt de omgeving

Project Smartroof 2.0 is in het zonnetje gezet. Dit slimme dak in Amsterdam slaat regenwater op en koelt de omgeving.

Lees meer