10 september 2018

Loop de speciale waterroute in Artis

Welke vogel heeft geen waterdicht verenpak? En welke functie heeft het waterplantje kelp? U ontdekt het op de speciale waterroute in Artis. Samen met het dierenpark hebben we een route uitgezet met allerlei weetjes over water. Vanaf zaterdag 15 september kan iedereen de route in Artis lopen.

Olifantje Sanuk speelt met water in Artis. Foto: Edwin Butter

Op 15 september krijgen alle bezoekers van Artis de waterroute. Kom dus langs en ontdek hoe Artis omgaat met water. Wist u bijvoorbeeld dat de olifanten zwemmen in water uit de grachten? Dit water is zo schoon dat de olifanten het zelfs kunnen drinken. Artis hoeft hiervoor dus geen kraanwater meer te gebruiken.

Route straks ook online

Vanaf 15 september kunt u de route downloaden via artis.nl. Of neem de route mee bij de ingang van het park. De route is open tot en met vrijdag 19 oktober.

Water proeven en ruiken

Op zaterdag 15 september staan we in Artis klaar met bijzondere proefjes met water. Maak bijvoorbeeld schoon water van vies water. Of ruik of de kwaliteit goed is of niet.

Doet u mee met de waterproefjes? Dan krijgt u als beloning een mooie doos met watertestjes voor thuis. Meet bijvoorbeeld hoe zuur het water bij u in de buurt is. Of check het aantal planten en dieren dat in het water leeft. Zo wordt u zelf waterexpert!

De testjes in dit doosje worden ook gebruikt tijdens Het Schone Waterexperiment. Amsterdammers testen hierbij zelf hoe schoon het water in de stad is. Op verschillende plekken en tijdstippen testen ze het water. Dankzij hun bijdrage weten we straks veel meer over de kwaliteit van het water in de stad.

Meer weten? Ga dan naar de website van Het Schone Waterexperiment.

Meer nieuws, tweets en blogs

Journalisten hebben een onmisbare rol in een goed werkende democratie. Wij vinden het belangrijk dat zij dat werk onafhankelijk kunnen blijven doen. 👩‍💻 Daarom storten we eenmalig €10.000 in het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (@FondsBJP). 👇

Onze duo-leden: ▪️@StephanoStoffel (@AgvPvdA) ▪️@MarjoMeerburg (@WNAGV) ▪️@LotNote (De Groenen) ▪️Mirjam Rijn (De Groenen) ▪️Emiel Sjaardema (50Plus) ▪️@AnnaCKlein (@CU_AGV) ▪️@Tjebbedeboer (terreinbeheer) ▪️Thijs Nell (@CDAwatersfrAGV)

Vanavond #AGVindebat. 📽 Vanaf 19:30 uur live te volgen via: https://t.co/LEeQONZMFy

🔷 Blue Deal is van start gegaan! Met @WorldWaternet delen we onze kennis met waterbeheerders in verschillende Afrikaanse landen. Dijkgraaf @gmvandentop: ''20 miljoen mensen helpen aan schoon, voldoende en veilig water. Dat is wat we willen bereiken."