10 september 2018

Loop de speciale waterroute in Artis

Welke vogel heeft geen waterdicht verenpak? En welke functie heeft het waterplantje kelp? U ontdekt het op de speciale waterroute in Artis. Samen met het dierenpark hebben we een route uitgezet met allerlei weetjes over water. Vanaf zaterdag 15 september kan iedereen de route in Artis lopen.

Op 15 september krijgen alle bezoekers van Artis de waterroute. Kom dus langs en ontdek hoe Artis omgaat met water. Wist u bijvoorbeeld dat de olifanten zwemmen in water uit de grachten? Dit water is zo schoon dat de olifanten het zelfs kunnen drinken. Artis hoeft hiervoor dus geen kraanwater meer te gebruiken.

Route straks ook online

Vanaf 15 september kunt u de route downloaden via artis.nl. Of neem de route mee bij de ingang van het park. De route is open tot en met vrijdag 19 oktober.

Water proeven en ruiken

Op zaterdag 15 september staan we in Artis klaar met bijzondere proefjes met water. Maak bijvoorbeeld schoon water van vies water. Of ruik of de kwaliteit goed is of niet.

Doet u mee met de waterproefjes? Dan krijgt u als beloning een mooie doos met watertestjes voor thuis. Meet bijvoorbeeld hoe zuur het water bij u in de buurt is. Of check het aantal planten en dieren dat in het water leeft. Zo wordt u zelf waterexpert!

De testjes in dit doosje worden ook gebruikt tijdens Het Schone Waterexperiment. Amsterdammers testen hierbij zelf hoe schoon het water in de stad is. Op verschillende plekken en tijdstippen testen ze het water. Dankzij hun bijdrage weten we straks veel meer over de kwaliteit van het water in de stad.

Meer weten? Ga dan naar de website van Het Schone Waterexperiment.

Meer nieuws en tweets

Een overstroming of een dijkdoorbraak. We hebben het er liever niet over, maar zijn er natuurlijk wel op voorbereid. 👨‍🚒 Maatregelen in geval van nood zijn vastgelegd in het crisisbeheersingsplan. Lees verder en bekijk het plan hier: https://t.co/1c8M6Dx1F4

Ook ons bestuur en de dijkgraaf hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens #WorldCleanupDayNL! 👍 Dagelijks bestuurder Wiegert Dulfer vertelt over het belang van deze dag en natuurlijk het belang van een schonere wereld. ➡

11 september 2018

Geen City Swim door tijdelijk slechte kwaliteit water

De Amsterdam City Swim ging zondag 9 september niet door. Het water in de grachten was niet schoon genoeg om in te zwemmen.

Lees meer
07 september 2018

Minder wateroverlast dankzij opslaan water Zuiderlegmeerpolder

De vele regen van de afgelopen dagen zorgde voor wateroverlast. In de Zuiderlegmeerpolder slaan we daarom regenwater op.

Lees meer