16 augustus 2019

Aftellen naar de 8e Amsterdam City Swim!

Op 8 september 2019 is de 8e editie van de Amsterdam City Swim. Meer dan 3000 deelnemers springen dan in de Amsterdamse grachten om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Het waterschap en Waternet zorgen voor een schone en veilige route.

Vorig jaar kon het evenement helaas niet doorgaan omdat het water in de grachten niet schoon genoeg was. Door lange droogte zat er in 2018 blauwalg in de Amstel. En door zware regen vlak vóór de City Swim kwam water uit het riool in de grachten terecht.

Route

De route van de Amsterdam City Swim is samengesteld door de Stichting Amsterdam City Swim in samenwerking met Waternet. De start is op het Marine Etablissement in Amsterdam. Via het Scheepvaartmuseum gaat de route langs het VOC schip, de grachten op. De finish is bij de Keizersgracht. De route is 2000 meter lang.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

We hopen natuurlijk van harte dat de Amsterdam City Swim dit jaar wel door kan gaan! Net als voorgaande jaren houden we de waterkwaliteit op de route goed in de gaten. Maar het weer kunnen we niet controleren.

Waterkwaliteit in de grachten

Het water in de grachten is geen officieel zwemwater. Maar toch is het nog nooit zo schoon geweest als de afgelopen tien jaar. Hier hebben we ook veel voor gedaan. We hebben een afvalwaterzuivering verplaatst, woonboten aangesloten op het riool en houden dagelijks de grachten schoon.

Meer weten