02 augustus 2019

Extra opslag voor slib gevonden, maar nog steeds een groot probleem

Bij het schoonmaken van vuil water blijft zuiveringsslib achter. Op dit moment kan ons slib niet worden verwerkt door het Afval Energie Bedrijf (AEB). Daarom slaan we het slib tijdelijk op. Voor de komende tijd is er extra opslag voor het zuiveringsslib gevonden bij afvalbedrijf Beelen in Terneuzen. Ook werken we aan een tijdelijke opslagruimte in het havengebied van Amsterdam.

"Probleem nog niet opgelost"

Peter Smit, locodijkgraaf van ons waterschap: “We hebben extra opslag gevonden, maar het probleem is hiermee niet opgelost. Hoe meer zuiveringsslib we opslaan, hoe groter het probleem wordt. Al het slib moet uiteindelijk verwerkt worden. Daar is nog geen oplossing voor.”

Op zoek naar een landelijke oplossing

We slaan het slib liever niet op, maar het kan nu niet anders. Daarnaast kost het opslaan van slib het waterschap veel extra geld. We zoeken nog steeds naar een landelijke oplossing. We zijn in overleg met onder andere Rijkswaterstaat, het ministerie van I&W, provincies en omgevingsdiensten.

Nieuws en tweets

16 augustus 2019

Aftellen naar de 8e Amsterdam City Swim!

Het is bijna tijd voor de 8e editie van de Amsterdam City Swim! Het waterschap zorgt samen met Waternet voor een veilige en schone route.

Lees meer

Nog zo'n drie weken tot de Amsterdam City Swim! Tijdens de swim halen deelnemers geld op voor onderzoek naar ALS. 💙 Maar wat gebeurt er met dat donatiegeld? Onze dijkgraaf bezocht het laboratorium van @ALSnederland in het UMC Utrecht. 📽 VIDEO: https://t.co/nWP7at7ZsA

Vanmiddag springen de deelnemers van de Amsterdam City Swim in de Amstel voor de eerste training! 💪 Op 8 september halen zij zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar ALS. Info en doneren: https://t.co/9RalfECPXd 🏊‍ #ACS2019 #samentegenALS

26 juli 2019

Dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht wordt voorzitter ENW

Dijkgraaf Gerhard van den Top is benoemd als voorzitter van het Expertisenetwerk Waterveiligheid. Het ENW geeft overheden advies over waterveiligheid.

Lees meer