02 augustus 2019

Extra opslag voor slib gevonden, maar nog steeds een groot probleem

Bij het schoonmaken van vuil water blijft zuiveringsslib achter. Op dit moment kan ons slib niet worden verwerkt door het Afval Energie Bedrijf (AEB). Daarom slaan we het slib tijdelijk op. Voor de komende tijd is er extra opslag voor het zuiveringsslib gevonden bij afvalbedrijf Beelen in Terneuzen. Ook werken we aan een tijdelijke opslagruimte in het havengebied van Amsterdam.

"Probleem nog niet opgelost"

Peter Smit, locodijkgraaf van ons waterschap: “We hebben extra opslag gevonden, maar het probleem is hiermee niet opgelost. Hoe meer zuiveringsslib we opslaan, hoe groter het probleem wordt. Al het slib moet uiteindelijk verwerkt worden. Daar is nog geen oplossing voor.”

Op zoek naar een landelijke oplossing

We slaan het slib liever niet op, maar het kan nu niet anders. Daarnaast kost het opslaan van slib het waterschap veel extra geld. We zoeken nog steeds naar een landelijke oplossing. We zijn in overleg met onder andere Rijkswaterstaat, het ministerie van I&W, provincies en omgevingsdiensten.

Nieuws en tweets

Elke druppel telt, ook in jouw buurt! Geef groen en water de ruimte, vraag onze stimuleringsregeling aan en doe mee👉 https://t.co/B3vPIRiR7u Door klimaatverandering komen hevige buien vaker voor. Wijken kunnen veel druppels hebben, maar bij zware 🌧️ telt letterlijk iedere 💧.

15 oktober 2021

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht investeert 1,5 miljoen euro in klimaatbestendige woonwijken

We moeten ons voorbereiden op het veranderende klimaat. Bewoners kunnen daarom subsidie aanvragen om in hun omgeving regenwater op te vangen.

Lees meer

Een bomvolle agenda vanavond, bij de vergadering van het algemeen bestuur van @waterschapagv | #AGVindebat Live meekijken vanaf 20:00 uur? Dat kan! 📽️👉https://t.co/LEeQONZMFy Een greep uit de agenda 👇

12 oktober 2021

Groengasinstallatie geopend

Het groengas dat we produceren levert een belangrijke bijdrage aan de overstap naar duurzame energie.

Lees meer