02 augustus 2019

Extra opslag voor slib gevonden, maar nog steeds een groot probleem

Bij het schoonmaken van vuil water blijft zuiveringsslib achter. Op dit moment kan ons slib niet worden verwerkt door het Afval Energie Bedrijf (AEB). Daarom slaan we het slib tijdelijk op. Voor de komende tijd is er extra opslag voor het zuiveringsslib gevonden bij afvalbedrijf Beelen in Terneuzen. Ook werken we aan een tijdelijke opslagruimte in het havengebied van Amsterdam.

"Probleem nog niet opgelost"

Peter Smit, locodijkgraaf van ons waterschap: “We hebben extra opslag gevonden, maar het probleem is hiermee niet opgelost. Hoe meer zuiveringsslib we opslaan, hoe groter het probleem wordt. Al het slib moet uiteindelijk verwerkt worden. Daar is nog geen oplossing voor.”

Op zoek naar een landelijke oplossing

We slaan het slib liever niet op, maar het kan nu niet anders. Daarnaast kost het opslaan van slib het waterschap veel extra geld. We zoeken nog steeds naar een landelijke oplossing. We zijn in overleg met onder andere Rijkswaterstaat, het ministerie van I&W, provincies en omgevingsdiensten.

Nieuws en tweets

In het @Parool uitgebreide aandacht voor het belang van waterbeheer in tijden van droogte. #waterschappen #droogte #waternet

⚠️ Zwemmen op een veilige locatie 👉 https://t.co/1l2DQOQA9Y Yes! Het wordt weer een prachtig weekend om lekker van het water te genieten!☀️Maar geef elkaar de ruimte en vermijd drukke plekken. 🏊‍♀️ Geniet ervan maar zwem niet in druk vaarwater, bij sluizen en bruggen. #zwemmen

29 juli 2020

Coronavirus opsporen in rioolwater

Waterschappen helpen bij het in beeld brengen van mogelijke groei van besmettingen met het nieuwe coronavirus.

Lees meer
21 juli 2020

Waterschap hoofdsponsor alternatief Amsterdam City Swim

We steunen al jaren de Amsterdam City Swim. Dit jaar gaat de swim niet door, maar zijn we hoofdsponsor van de online quizshow.

Lees meer