02 augustus 2019

Extra opslag voor slib gevonden, maar nog steeds een groot probleem

Bij het schoonmaken van vuil water blijft zuiveringsslib achter. Op dit moment kan ons slib niet worden verwerkt door het Afval Energie Bedrijf (AEB). Daarom slaan we het slib tijdelijk op. Voor de komende tijd is er extra opslag voor het zuiveringsslib gevonden bij afvalbedrijf Beelen in Terneuzen. Ook werken we aan een tijdelijke opslagruimte in het havengebied van Amsterdam.

"Probleem nog niet opgelost"

Peter Smit, locodijkgraaf van ons waterschap: โ€œWe hebben extra opslag gevonden, maar het probleem is hiermee niet opgelost. Hoe meer zuiveringsslib we opslaan, hoe groter het probleem wordt. Al het slib moet uiteindelijk verwerkt worden. Daar is nog geen oplossing voor.โ€

Op zoek naar een landelijke oplossing

We slaan het slib liever niet op, maar het kan nu niet anders. Daarnaast kost het opslaan van slib het waterschap veel extra geld. We zoeken nog steeds naar een landelijke oplossing. We zijn in overleg met onder andere Rijkswaterstaat, het ministerie van I&W, provincies en omgevingsdiensten.

Nieuws en tweets

๐—Ÿ๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ฑ๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐˜ ๐—ช๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ! ๐Ÿ“ป 1 maart / 19:00 / @BNR Droogte, hoosbuien, verspilling, vervuiling; we zullen anders om moeten leren gaan met water. Hoe zien kandidaat-Kamerleden dit? Luister naar het Verkiezingsdebat Water. #TK2021

๐Ÿ’™Rick ten Have - oud-fractievoorzitter @WNAGV - is overleden. Hij was een markant waterbestuurder; onafscheidelijk met pijp en vlinderdas. In 2015 ontving hij de Waterschapspenning voor ruim 25 jaar inzet, eerst bij Zuiveringschap Amstel & Gooiland, daarna in ons @waterschapagv.

03 december 2020

Project โ€˜De Nieuwe N200โ€™ is klaar!

Het werk aan de N200 tussen Halfweg en Amsterdam is klaar.

Lees meer
02 december 2020

Algemene beschouwingen 2020

Op 26 november 2020 hielden de bestuursleden van het algemeen bestuur hun algemene beschouwingen. Bekijk de bijdragen van de partijen.

Lees meer