02 augustus 2019

Extra opslag voor slib gevonden, maar nog steeds een groot probleem

Bij het schoonmaken van vuil water blijft zuiveringsslib achter. Op dit moment kan ons slib niet worden verwerkt door het Afval Energie Bedrijf (AEB). Daarom slaan we het slib tijdelijk op. Voor de komende tijd is er extra opslag voor het zuiveringsslib gevonden bij afvalbedrijf Beelen in Terneuzen. Ook werken we aan een tijdelijke opslagruimte in het havengebied van Amsterdam.

"Probleem nog niet opgelost"

Peter Smit, locodijkgraaf van ons waterschap: “We hebben extra opslag gevonden, maar het probleem is hiermee niet opgelost. Hoe meer zuiveringsslib we opslaan, hoe groter het probleem wordt. Al het slib moet uiteindelijk verwerkt worden. Daar is nog geen oplossing voor.”

Op zoek naar een landelijke oplossing

We slaan het slib liever niet op, maar het kan nu niet anders. Daarnaast kost het opslaan van slib het waterschap veel extra geld. We zoeken nog steeds naar een landelijke oplossing. We zijn in overleg met onder andere Rijkswaterstaat, het ministerie van I&W, provincies en omgevingsdiensten.

Nieuws en tweets

Paling over de dijk zetten? 😳 Ja, dat doen we bij gemaal de Ruijter #VinkeveensePlassen. Nu werken we aan een definitieve oplossing: we maken gemaal de Ruijter visveilig & vispasseerbaar. 💻Webinar - op #wereldvismigratiedag doen we mee tussen 10u-11u https://t.co/D9niRY8W9X

🌧️☀️Hoe bereiden we ons voor op het klimaat van nu en morgen? Hoe hou jij je hoofd koel en je voeten droog? Denk en doe morgen mee! 📆 22 oktober - Climate Adaptation Festival https://t.co/H5Ce6u65xy

07 oktober 2020

Meten grondwaterstand in strijd tegen bodemdaling

Het waterschap start een onderzoek naar de grondwaterstanden in veenweiden. Dit doen we om bodemdaling in het veenweidegebied tegen te gaan.

Lees meer
16 september 2020

Natuurlijke oever zorgt voor schoner water en meer groen

AGV en de gemeente Utrecht leverden een groene oever op. Dit verbetert de waterkwaliteit. Meer planten en begroeiing maken meer recreatie mogelijk.

Lees meer