29 maart 2019

Emile Jaensch informateur bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

De burgemeester van Oegstgeest, Emile Jaensch, wordt informateur bij ons waterschap. Hij is voorgesteld door de VVD, de grootste partij bij de waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019. Alle fracties in het nieuwe bestuur hebben hiermee ingestemd.

Een informateur kijkt welke partijen na verkiezingen met elkaar samen willen werken in een coalitie. Jaensch heeft de volgende opdracht meegekregen: “Verken welke mogelijkheden er zijn voor een stabiel college en een consistent collegeprogramma dat kan rekenen op een breed draagvlak in het algemeen bestuur.”

Jaensch gaat vanaf vrijdag 29 maart in gesprek met alle 11 fracties. Dat gaat om fracties van partijen en de geborgde fracties. Hij gaat ook in gesprek met de dijkgraaf en de directie van Waternet. Hij deelt zijn bevindingen tijdens een openbare zitting met het algemeen bestuur op maandag 8 april.

Over Emile Jaensch

Emile Jaensch heeft ruime bestuurlijke ervaring in verschillende coalities in lokaal bestuur. Sinds 2016 is hij burgemeester van Oegstgeest. Daarvoor was hij algemeen en dagelijks bestuurder in de stadsdelen Amsterdam Oud-Zuid (5 jaar) en Amsterdam Zuidoost (8 jaar). Vanuit die functies vertegenwoordigde hij de gemeente Amsterdam in het Algemeen Bestuur Groengebied Amstelland en in de Gebiedscommissie Amstel, Gooi en Vecht. 

Nieuws en tweets

Journalisten hebben een onmisbare rol in een goed werkende democratie. Wij vinden het belangrijk dat zij dat werk onafhankelijk kunnen blijven doen. 👩‍💻 Daarom storten we eenmalig €10.000 in het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (@FondsBJP). 👇

18 april 2019

Waterschap steunt onafhankelijke journalistiek

We vinden het belangrijk dat onafhankelijke, professionele journalistiek mogelijk blijft. Daarom leveren we een financiële bijdrage aan het Fonds BJP.

Lees meer

Onze duo-leden: ▪️@StephanoStoffel (@AgvPvdA) ▪️@MarjoMeerburg (@WNAGV) ▪️@LotNote (De Groenen) ▪️Mirjam Rijn (De Groenen) ▪️Emiel Sjaardema (50Plus) ▪️@AnnaCKlein (@CU_AGV) ▪️@Tjebbedeboer (terreinbeheer) ▪️Thijs Nell (@CDAwatersfrAGV)

16 april 2019

Blue Deal voor schoon en veilig water

Het internationale programma Blue Deal is begonnen! Het doel: miljoenen mensen helpen aan schoon, voldoende en veilig water.

Lees meer