29 maart 2019

Emile Jaensch informateur bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

De burgemeester van Oegstgeest, Emile Jaensch, wordt informateur bij ons waterschap. Hij is voorgesteld door de VVD, de grootste partij bij de waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019. Alle fracties in het nieuwe bestuur hebben hiermee ingestemd.

Een informateur kijkt welke partijen na verkiezingen met elkaar samen willen werken in een coalitie. Jaensch heeft de volgende opdracht meegekregen: “Verken welke mogelijkheden er zijn voor een stabiel college en een consistent collegeprogramma dat kan rekenen op een breed draagvlak in het algemeen bestuur.”

Jaensch gaat vanaf vrijdag 29 maart in gesprek met alle 11 fracties. Dat gaat om fracties van partijen en de geborgde fracties. Hij gaat ook in gesprek met de dijkgraaf en de directie van Waternet. Hij deelt zijn bevindingen tijdens een openbare zitting met het algemeen bestuur op maandag 8 april.

Over Emile Jaensch

Emile Jaensch heeft ruime bestuurlijke ervaring in verschillende coalities in lokaal bestuur. Sinds 2016 is hij burgemeester van Oegstgeest. Daarvoor was hij algemeen en dagelijks bestuurder in de stadsdelen Amsterdam Oud-Zuid (5 jaar) en Amsterdam Zuidoost (8 jaar). Vanuit die functies vertegenwoordigde hij de gemeente Amsterdam in het Algemeen Bestuur Groengebied Amstelland en in de Gebiedscommissie Amstel, Gooi en Vecht. 

Nieuws en tweets

Een dam in de Heinoomsvaart zorgt er sinds deze week voor dat er geen brak water richting de Vinkeveense Plassen stroomt. 💧 Zo beschermen we de natuur in deze droge periode. Onze collega Sjaak legt uit hoe dat precies zit. ℹ Meer weten? https://t.co/1rYLwWYkJM

Vanmiddag wordt Amsterdecks in gebruik genomen! Een vlonder met sensoren die realtime waterkwaliteit in beeld brengt. 📈 Nu meet Amsterdecks de waterkwaliteit bij De Nieuwe Meer (Amsterdamse Bos), straks wellicht op een andere plek! 🖥 https://t.co/1tZ27NDyBj 📸 Ilyas bin Sarib

11 juli 2019

Waterschap wil landelijke oplossing voor verwerking slib

Op dit moment kunnen we niet al ons slib afvoeren. Ook landelijk is er een probleem. Daarom luidt het waterschap luidt nu de noodklok.

Lees meer
29 april 2019

Coalitieakkoord: wat is het belangrijkst?

De formatie is in volle gang! De 11 partijen hebben hun belangrijkste punten voor de toekomst aangegeven. Bekijk ze hier.

Lees meer