01 maart 2019

Waterdragers: water van vijand tot vriend

In aanloop naar de waterschapsverkiezingen lanceert het waterschap samen met uitgeverij WBooks het boek 'Waterdragers, werken in onze delta'. Een boek met interviews met symbolische waterdragers: mensen die op verschillende manieren werken met water. Het boek gaat ook over hoe wij vroeger vooral vochten tegen het water. Terwijl we nu water steeds meer gebruiken als bron voor warmte, energie en grondstoffen.

De nieuw verbouwde Ipenslotersluis van bovenaf gefotografeerd

God schiep de wereld, de Nederlanders maakten Nederland, schreef de beroemde Franse filosoof René Descartes (1596-1650). Hetzelfde kan worden gezegd over ons waterschap. Door de eeuwen heen zorgden harde werkers en slimme ingenieurs ervoor dat we kunnen leven onder de zeespiegel. We houden rivieren en de zee op afstand. En we houden polders en steden droog. In Waterdragers gaat het over veilig wonen en werken in onze delta.

Geheim van succesvolle strijd tegen water

Waterdragers gaat op zoek naar de geheimen achter dit succes. Over hoe we het watermanagement voor elkaar hebben gekregen. En daarbij naar de verre toekomst hebben leren kijken.  Naast interviews met vakmensen leest u een korte geschiedenis van het water in Nederland. Verhalen over graven, malen, polderen, samenwerken, vernieuwen, land winnen en besturen.

Ook de toekomst komt uitgebreid aan bod. Met optimistische antwoorden op hevige buien, stijging van het zeewater, wateroverlast én droogte. Kortom: het verhaal van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Unieke foto’s door drones

Naast unieke portretfoto’s gemaakt door fotograaf Thijs Wolzak, staan in het boek een aantal prachtige dronefoto’s. De bijzondere foto’s zijn gemaakt door ons eigen droneteam. Met drones en sensoren verzamelt het waterschap verschillende soorten data. Ook op moeilijk bereikbare plekken! Zo kunnen we bijvoorbeeld grondwater in de gaten houden, gemalen inspecteren en dijken controleren.

Win een boek!

Wilt u kans maken op Waterdragers? In aanloop naar de waterschapsverkiezingen op 20 maart verloten we via Facebook elke week een boek. Like ons op Facebook en ontdek hoe u kans maakt op een exemplaar van dit bijzondere boek. Valt u buiten de prijzen? Dan kunt u het boek voor 24,95 euro bestellen via WBooks.

Nieuws en tweets

Aandacht voor het prachtige Naardermeer in Trouw! 👇 Het Naardermeer zelf ontdekken? Bekijk de wandelroute op onze website: https://t.co/Le2if2w4Oh

16 augustus 2019

Aftellen naar de 8e Amsterdam City Swim!

Het is bijna tijd voor de 8e editie van de Amsterdam City Swim! Het waterschap zorgt samen met Waternet voor een veilige en schone route.

Lees meer

Nog zo'n drie weken tot de Amsterdam City Swim! Tijdens de swim halen deelnemers geld op voor onderzoek naar ALS. 💙 Maar wat gebeurt er met dat donatiegeld? Onze dijkgraaf bezocht het laboratorium van @ALSnederland in het UMC Utrecht. 📽 VIDEO: https://t.co/nWP7at7ZsA

02 augustus 2019

Extra opslag voor slib gevonden, maar nog steeds een groot probleem.

We zoeken nog steeds naar een landelijke oplossing.

Lees meer