09 oktober 2019

Sander Mager nieuw bestuurslid Unie van Waterschappen

Dagelijks bestuurder Sander Mager wordt bestuurder van de Unie van Waterschappen. Hij gaat hier aan de slag met waterkwaliteit, duurzaamheid, vergunningen en handhaving.

Sander Mager is op 11 oktober benoemd door de ledenvergadering van de Unie van Waterschappen. De Unie van Waterschappen is de landelijke vereniging van waterschappen. Mager volgt Ingrid ter Woorst op. Mager zat bij de Unie al in de commissie Waterketen en Emissies. Hij blijft dagelijks bestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Blik op de toekomst

Sander Mager: "Water is voor mij de drijvende kracht achter duurzame ontwikkeling. De waterschappen spelen een belangrijke rol: wij kunnen als geen ander antwoorden vinden op de uitdagingen van nu en die van de toekomst. Door samen op te trekken kunnen we het verschil maken. Daarom zet ik me de komende jaren graag in voor goede samenwerking, een goede waterkwaliteit en voor alles dat in of bij het water leeft."

Waterkwaliteit en duurzaamheid

Bij de Unie van Waterschappen gaat Mager zich, net als bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, bezighouden met de volgende onderwerpen:

  • waterkwaliteit
  • waterketen
  • uitstoot van broeikasgassen
  • duurzaamheid (grondstoffen en kringloopeconomie)
  • vergunningen en handhaving

Meer over Sander Mager