03 december 2020

Project ‘De Nieuwe N200’ is klaar!

Het werk aan de N200 tussen Halfweg en Amsterdam is klaar. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Waternet, Rijkswaterstaat en Gemeente Amsterdam hebben samen aan de dijk, waterleiding en weg gewerkt.

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

Wat hebben we gedaan?

In ruim 1,5 jaar tijd hebben we samen:

  • De dijk onder de Haarlemmerweg opgehoogd. De dijk komt uit de 17e eeuw en was op een aantal punten verzakt.
  • 11 kilometer drinkwaterleiding vervangen. Door de dijk onder de Haarlemmerweg liep de eerste en oudste drinkwaterleiding van Nederland. Met de nieuwe drinkwaterleiding kunnen we de groei van de stad aan.
  • De weg en omgeving opnieuw ingericht. De weg kreeg stiller asfalt en is ‘rainproof’. Dit betekent dat het regenwater rechtstreeks in de grond verdwijnt in plaats van in het riool. Het verkeer rijdt over een nieuwe brug. En langs de weg is meer groen gekomen.
  • Een ecopassage aangelegd. Hier kunnen kikkers, muizen en andere dieren veilig onder de weg door.

Samenwerking

We voerden het werk tegelijkertijd uit, in plaats van na elkaar. Zo waren we sneller klaar, bespaarden we kosten en kreeg het gebied een nieuwe uitstraling. Gerhard van den Top, Dijkgraaf van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: “De gezamenlijke aanpak van het groot onderhoud bleek een vliegwiel waar iedereen profijt van heeft. Hier zie je de BV Nederland op zijn best aan het werk. Niet alleen is alle infrastructuur weer voor lange tijd op orde, met de nieuwe inrichting is het hele gebied mooier, veiliger en groener geworden en was er meer mogelijk dan alleen onderhoud.”

Lees meer over het project 'De Nieuwe N200'