17 januari 2020

Beleef de regen in het Scheepvaartmuseum

Van 18 januari t/m 1 maart in het Scheepvaartmuseum: de tentoonstelling REGEN. Bekijk de gevolgen van regen in Amsterdam en wat we ertegen kunnen doen. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Amsterdam Rainproof.

Tentoonstelling REGEN in het Scheepvaartmuseum. Van 18 januari t/m 1 maart 2020.

Het regent steeds vaker harder en dat kan Amsterdam niet goed aan. De stad wordt volgebouwd met gebouwen en wegen. Daardoor kan al dat regenwater niet goed wegstromen. Dat zorgt voor steeds meer wateroverlast - ook bij u in de buurt. Wat doen we om wateroverlast te voorkomen in de stad? En wat kunt u doen om te helpen? U ziet het in de tentoonstelling REGEN.

Regen – de film

In 1929 filmde Joris Ivens samen met Mannus Franken een portret van Amsterdam in de regen. Deze film wordt gezien als een avant-garde klassieker. Met de remake REGEN laat filmmaker Chris Teerink (1966) zien wat vandaag het effect van regen op Amsterdam is. Mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht!

De film is gemaakt met zwart/wit foto's, zoals de beelden van Ivens. De tijd staat stil, maar dankzij de montage komen de beelden tot leven. Door deze verrassende vorm kijkt u als toeschouwer anders naar de stad. Regen is van elke dag en soms vervelend, maar ook mooi en sfeervol.

U kunt de film tot en met 1 maart bewonderen in Het Scheepvaartmuseum.

Online tickets kopen