24 maart 2020

Hulp voor getroffen huishoudens en ondernemers tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis kunnen bewoners en ondernemers in betalingsproblemen komen. Het waterschap wil hen steunen in deze moeilijke tijd. Daarom kunt u uitstel van betaling aanvragen voor de waterschapsbelasting. Dit geldt voor iedereen die de aanslag van 2020 nu niet kan betalen.

We gaan soepel om met bewoners en bedrijven die betalingsproblemen hebben. Voor elke aanvraag zoeken we een gepaste oplossing. U kunt in ieder geval tot 31 augustus 2020 uitstel van betaling aanvragen. Dit was eerst tot 30 juni 2020. We hebben de periode verlengd. 

Waterschapsbestuurder Peter Smit: "Onze inwoners en bedrijven verdienen onze steun in deze lastige tijden. We moeten deze crisis samen het hoofd bieden en kijken nadrukkelijk ook naar elkaar om. Daarom proberen we inwoners en ondernemers die in de problemen komen, een steuntje in de rug te geven." 

Uitstel van betaling aanvragen 

Bij Waternet regelt u alles voor uw waterschapsbelasting. Hier kunt u ook uitstel van betaling aanvragen. 

Nieuws en tweets

👏Mooi om te zien dat we met onze waterzuivering een steentje kunnen bijdragen! Onze defosfateringsinstallatie bij molen De Onrust zorgt voor extra schoon water in het #Naardermeer. Daardoor kunnen bijzondere planten en dieren leven. En nu dus ook de veenmosorchis!

🎧 Tweedelige podcastserie: Overheden in de #circulaireeconomie ♻️ @klaskekruk in gesprek met @SvVeldhoven, @Sanderderouwe, @gert_vos en @sandermager. 1️⃣Over de noodzaak: 🎧 https://t.co/HWgL2cW70G 2️⃣Over ambities: 🎧 https://t.co/NJfX4Guy8F #kringloopeconomie

04 juni 2020

Normale hoeveelheid rioolvervuiling ondanks corona

Hoewel toeristen wegblijven, blijft de vervuiling in Amsterdamse riolen gelijk.

Lees meer
25 mei 2020

Grachtenwater nog nooit zo helder

De kwaliteit van het grachtenwater is verbeterd sinds de coronamaatregelen van kracht werden, waaronder het vaarverbod in de Amsterdamse grachten. Dat...

Lees meer