Stad en klimaat

Naast sterkere dijken zorgen we dat regenwater makkelijk weg kan stromen. Dat vermindert overlast als het hard regent. Er vallen steeds vaker korte, hevige buien. Vooral in de stad hebben we daar last van. Daarom werken we aan slimme oplossingen.

Vooral in steden als Amsterdam hoopt water zich snel op na een flinke bui. Met verschillende partijen werken we aan oplossingen. Zodat u minder overlast en schade heeft.

 

Klimaatverandering

De aarde warmt op. Daarom regent het in de zomer steeds vaker en harder. Hierdoor hebben we vaker wateroverlast, vooral in de stad.

Dat komt omdat niet al het water meteen weg kan stromen. Om dit tegen te gaan, werken we aan slimme oplossingen.

 

Spons

Na een zware bui moeten we het water goed opvangen. Maar alleen de riolen groter maken is geen oplossing. De stad zelf moet een soort spons zijn. Zo loopt het riool minder snel over.

Het waterschap helpt inwoners, gemeenten en provincies met kennis. Bijvoorbeeld over het bouwen van nieuwe wijken die goed tegen hevige regen kunnen. Zo kunnen we in een stad als Amsterdam prettig blijven wonen en werken. Ook als het hard regent.

 

Water en nieuwbouw

Bij de aanleg van nieuwe woonwijken en wegen is water belangrijk. Water moet bijvoorbeeld goed kunnen wegstromen bij harde buien. We geven daarover advies aan gemeenten en provincies.

Amsterdam Rainproof

Overlast door veel regen kunnen we helaas niet altijd voorkomen. Maar gelukkig kunt u zelf wel iets doen. Lees tips op Amsterdam Rainproof