Jeugdbestuurder

Rieke Brouwer

Rieke Brouwer (2002) is jeugdbestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Sinds december 2017 vertegenwoordigt zij het waterschap in het nationale jeugdwaterschap. Rieke zit in de zesde klas van het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam.

Rieke Brouwer Jeugdbestuurder
Functie Jeugdbestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

In gesprek met jongeren

Als jeugdbestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht ga ik met andere jongeren in gesprek over het belang van het waterschap.

Ten eerste wil ik graag de vragen beantwoorden die zowel leeftijdsgenoten als volwassenen mij vaak stellen: hoe werkt het waterschap? Hoe werken de waterschapsverkiezingen? Waar stem ik bij elke politieke partij eigenlijk voor? Wat kan ik met mijn stem doen?

Ten tweede wil ik jongeren stimuleren om te kiezen voor een baan in ‘het water’. In de watersector in Nederland vind je namelijk allerlei leuk en interessant werk; van watertechnologie en ICT, tot aan administratieve banen, of communicatie met bewoners en bedrijven.

Het waterschap doet belangrijk werk

Eigenlijk best bijzonder: wel 26% van Nederland ligt onder de zeespiegel. En toch weten veel mensen niet wat de waterschappen allemaal doen. Mensen zien droge straten en schoon drinkwater als vanzelfsprekend, maar dit is alleen zo omdat onze waterschappen daarvoor zorgen. Met een stijgende zeespiegel, toename van stortbuien en ongekende periodes van droogte is hun taak alleen maar belangrijker geworden.

Als jeugdbestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht wil ik het werk van het waterschap bij jongeren onder de aandacht brengen. Omdat het natuurlijk een super leuk onderwerp is, maar ook omdat het belangrijk is.