Jeugdbestuurder gezocht!

Ben jij tussen de 14 en 17 jaar en woon je in Amsterdam of de Gooi- en Vechtstreek? Heb je ideeën om jongeren te betrekken bij het werk van het waterschap? Dan wil je misschien wel jeugdbestuurder van Waterschap Amstel Gooi en Vecht worden!

Het jeugdwaterschap op pad. Foto: Waterschap Aa en Maas

Iedereen beleeft plezier aan water. Maar water heeft ook onze aandacht nodig! Het beheren van ons water is een grote verantwoordelijkheid. In jouw regio zorgt Waterschap Amstel Gooi en Vecht hiervoor. Dan moet je denken aan het zorgen voor schoon water in de natuur, sterke dijken en het juiste waterpeil.

Vind jij het leuk om mee te praten over het belang van water, nu en in de toekomst? Wil je meedenken over belangrijke vragen? Zoals oplossingen voor klimaatverandering, zoals droogte en wateroverlast? Dan is de rol van jeugdbestuurder iets voor jou.

Wat doe je als jeugdbestuurder?

Als jeugdbestuurder ga je minimaal vier keer per jaar een weekend lang kennismaken met de waterwereld. Zo ga je op excursies samen met de jeugdbestuurders van andere waterschappen. Met elkaar vormen jullie ook de jongerendenktank van het nationale jeugdwaterschap. In deze denktank bespreken jullie actuele vraagstukken of water.

Daarnaast ga je op pad met bestuurders van ons waterschap. Als jeugdbestuurder kun je je eigen idee├źn bespreken en uitvoeren.

Rieke Brouwer is op dit moment onze jeugdbestuurder. In deze video van NAP Nieuws vertelt ze meer over haar rol als jeugdbestuurder. Check ook haar Instagram!

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

Als jeugdbestuurder word je gekozen voor minimaal een jaar. Een jury kiest wie de jeugdbestuurder wordt. Als jeugdbestuurder krijg je een mobiele telefoon en een vergoeding van 250 euro. Natuurlijk betalen we je reiskosten en andere onkosten.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil jij onze nieuwe jeugdbestuurder worden? Stuur dan uiterlijk woensdag 10 april je cv en motivatie naar jeugdbestuurder@agv.nl.

Leg in je motivatie uit waarom jij graag jeugdbestuurder wilt worden. Als motivatie mag je ook een filmpje maken van maximaal 50 seconden.

Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar jeugdbestuurder@agv.nl. Als we je motivatie hebben ontvangen, krijg je meer informatie over het vervolg.

Wil je meer weten over het jeugdwaterschap? Kijk dan op de Instagram van het Jeugdwaterschap.