Duik in onze geschiedenis!

Di 01 - Do 31 Oktober 2019

Bezoek tijdens de Maand van de Geschiedenis onze tentoonstelling in de hal van ons kantoor in Amsterdam. U leert er meer over water als bron van vermaak in de stad, vroeger en nu. Ook maakt u kennis met 2 bijzondere dames. Zij lieten duidelijk van zich horen in een tijd waarin mannen de dienst uitmaakten bij het waterschap. Of geef u op voor een rondleiding in ons archief!

Rondleidingen

In oktober kunt u op meerdere dagen rondleidingen krijgen in ons archief. Hierbij laten we u originele documenten zien. Onder andere van de 2 dames die centraal staan in onze tentoonstelling.

Op woensdag 30 oktober geven we een extra rondleiding, waarbij u onderzoek leert doen in ons digitale archief.

Aanmelden

Hoe werkt ons archief en op welke manier kunt u informatie vinden? Bekijk het programma en meld u aan voor een rondleiding via de website van de Maand van de Geschiedenis.

Aanmelden voor rondleiding

Tentoonstellingen

Op ons kantoor in Amsterdam zijn tijdens de Maand van de Geschiedenis 2 tentoonstellingen te zien.

Twee pittige dames

In de tijd dat mannen de dienst uitmaakten binnen het waterschap, waren er 2 dames die opkwamen voor hun belangen. Maak kennis met mevrouw De Ridder, die in 1922 van zich liet horen door meer loon te eisen voor haar werk als schoonmaakster. En ontdek hoe barones A. L. A. Winter zich in de 19e eeuw verzet tegen de waterschapsbelasting.

Water als bron van vermaak

Via prachtige foto’s ziet u in de tentoonstelling 'Water als bron van vermaak' hoe mensen in de vorige eeuw genoten van water op warme dagen. Of van bevroren water voor ijspret.

Locatie

De tentoonstelling is te zien tijdens kantooruren in de hal van ons kantoor aan de Korte Ouderkerkerdijk 7 in Amsterdam.

Maand van de Geschiedenis

Meer informatie over de Maand van de Geschiedenis vindt u op maandvandegeschiedenis.nl.