Museumnacht - Het Scheepvaartmuseum onder water!

Za 02 November 2019

De zeespiegel stijgt, dat kunnen we niet ontkennen. Dankzij het werk van het waterschap houden we het gelukkig droog. Behalve op 2 november, Museumnacht. Toen stond Scheepvaartmuseum voor één nacht helemaal onder water. Een indrukwekkend schouwspel!

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

Bescherming tegen water 

Een van de belangrijkste taken van het waterschap is het bieden van bescherming tegen het water. De regio van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht ligt voor de helft onder zeeniveau. Veilig en droog wonen gaat dus niet vanzelf. Met meer dan 1.100 kilometer dijken en kades beschermt Waterschap Amstel, Gooi en Vecht meer dan 1,3 miljoen mensen in ons gebied tegen het water. Zo voorkomen we overstromingen en wateroverlast.

Rijzend water

Het Scheepvaartmuseum maakt de wereldwijde gevolgen van de stijgende zeespiegel zichtbaar met de tentoonstelling Rijzend Water van Kadir van Lohuizen. Mede mogelijk gemaakt door waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De tentoonstelling is een 'wake-up call' en laat de wereldwijde gevolgen van de stijgende zeespiegel zijn.

Van Lohuizen reisde naar Groenland, Miami, New York, Kiribati, Marshall Islands, Fiji, Jakarta, Bangladesh, Papua Nieuw Guinea, Panama en het Verenigd Koninkrijk om de gevolgen van de waterstijging te onderzoeken en in beeld te brengen. Ook maakte hij foto’s in Nederland.

De tentoonstelling toont door middel van foto’s en films de menselijke verhalen achter cijfers. Rijzend Water geeft een confronterend beeld van een nabije toekomst.

Meer info over de Expo Rijzend Water