Amsterdam Light Festival

Do 28 November 2019 - Zo 19 Januari 2020

De Amsterdamse grachten zijn weer 53 dagen lang hét toneel voor internationale lichtkunst. Wandel of vaar langs een van de twintig unieke kunstwerken die de stad verlichten. Kom vooral kijken bij het kunstwerk Surface Tension, dat Waterschap Amstel, Gooi en Vecht mede mogelijk maakt.

Surface Tension is gemaakt door de Engelse kunstenaars Tom Biddulph en Barbara Ryan. Het laat zien wat er gebeurt als de grachten overstromen en het water alles op straat meevoert. Nu de aarde opwarmt, bestaat er helaas een steeds grotere kans op overstromingen. Door een spel van wit licht ziet u de vormen van meegesleurde, drijvende auto’s, verkeersborden en lantaarnpalen.

U zult een boot nodig hebben om er tussendoor te varen. Maar u kunt natuurlijk ook een kijkje nemen vanaf het Entrepotdok.

Stad en klimaat

Grote delen van ons gebied liggen onder zeeniveau. Daarom zorgen wij ervoor dat onze dijken sterk genoeg zijn en blijven. En dat mensen en bedrijven goed beschermd zijn tegen overstromingen. Surface Tension laat goed zien wat er kan gebeuren als wij als waterschap met onze armen over elkaar gaan zitten.

Thema Disrupt!

Het kunstwerk past goed bij het thema voor het festival dit jaar, Disrupt! Alle kunstwerken gaan over plotselinge chaos in het dagelijks leven. Denk aan een aardbeving of een economische crisis. Dit jaar gaan veel kunstwerken over klimaatverandering. En vooral over het enorme effect dat de stijging van de zee kan hebben op ons leven op aarde.

Meer over het Light Festival vindt u op amsterdamlightfestival.nl.