Activiteiten in de Ronde Venen

We organiseren het hele weekend leuke activiteiten in de Ronde Venen. Ga wandelen of varen vanaf het Spoorhuis Vinkeveen naar gemaal de Ruiter. Of andersom. Of rijd met een huifkar langs de prachtige natuur en cultuur van Vinekeveen.

Wandelen

Ga op pad met de enthousiaste gidsen van Staatsbosbeheer. Ze nemen u mee voor een wandeling van 1.5 uur door het vogelreservaat naar de ruïne van Vinkeveen. Onderweg vertellen zij u meer over de natuurlijke pracht en geschiedenis van het gebied.

De wandeling vertrekt vanuit het Spoorhuis Vinkeveen om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Wilt u zeker zijn van een plekje? Schrijf u dan vooraf in. Stuur een e-mail aan info@hetspoorhuis.nl. Vermeld daarbij 'natuurwandeling', uw naam, telefoonnummer, aantal personen en op welke vertrektijd u wilt wandelen.

Varen

Op zondag 15 september kunt u gratis een vaartocht van 45 minuten maken tussen het Spoorhuis Vinkeveen en gemaal de Ruiter. Schipper en kenner van de streek Klaas Pater vertelt u onderweg over de geschiedenis van dit gebied. Wilt u zeker zijn van een plekje? Schrijf u dan vooraf in. Stuur een e-mail aan info@hetspoorhuis.nl, met daarbij uw naam, telefoonnummer, aantal personen (maximaal 4) en op welke vertrektijd u wilt varen. 

Vertrekplaatsen met vertrektijden vaartochten
Spoorhuis Vinkeveen  11.00 uur
Gemaal De Ruiter  12.00 uur
Spoorhuis Vinkeveen  13.00 uur
Gemaal De Ruiter  14.00 uur
Spoorhuis Vinkeveen  15.00 uur
Gemaal De Ruiter  16.00 uur

In een rijtuigje

Helemaal naar Vinkeveen! Rij net als Wim Sonneveld en Leen Jongewaard in Ja Zuster, Nee Zuster met een huifkar langs de prachtige natuur en cultuur van Vinkeveen. We starten op 5 minuten wandelen van het Spoorhuis. Daarna rijden we over het Bello-pad, langs de ruïne van Vinkeveen naar gemaal de Ruiter.

Vertrekplaatsen met vertrektijden 
Spoorhuis Vinkeveen  11.00 uur
Gemaal De Ruiter  12.00 uur
Spoorhuis Vinkeveen  13.00 uur
Gemaal De Ruiter  14.00 uur
Spoorhuis Vinkeveen  15.00 uur
Gemaal De Ruiter  16.00 uur

Wilt u zeker zijn van een plekje? Schrijf u dan vooraf in. Stuur een e-mail aan info@hetspoorhuis.nl, vermeld 'rijtuigje' met daarbij uw naam, telefoonnummer, aantal personen (maximaal 4) en op welke vertrektijd u mee wilt.