VaarWater: de mooiste vaarroutes in 1 app

VaarWater is de gratis app van de gemeente Amsterdam om het gebied van Amstel, Gooi en Vecht met de boot te ontdekken. Lees wat er langs de verschillende routes te doen is. Of waar u uw boot kunt afmeren. De app biedt ook praktische informatie, zoals lokale vaarregels.

Vaarroutes Amstel, Gooi en Vecht

Dankzij de routes in de app, hoeft u zich nooit te vervelen op het water. In de app vindt u prachtige vaarroutes over de Vecht, de Vinkeveense plassen, de Loosdrechtse plassen, de Kromme Mijdrecht en de Gaasp. Onderweg komt u veel van ons watererfgoed tegen, zoals de Riekermolen en gemaal Ronde Hoep.

Wat biedt de app u nog meer? 

  • Een vaarkaart met 1400 interessante punten langs het water
  • Aanvragen of opzeggen bootvignet, of activeer of wijzig uw vignet
  • Uw actuele snelheid en een kompas
  • Een vaarlogboek: gevaren kilometers, tankbeurten en routes
  • Lokale vaarregels

Nieuwsgierig? De app is gratis. Download de app door op 1 van onderstaande knoppen te klikken:

 

Vaarroutes in Amsterdam

Een dagje Amsterdam is nóg leuker vanaf het water. Vaar over de grachten laat u betoveren door de magie van deze wereldstad! 
Heeft uw boot een staande mast? Dan kunt u het grootste deel van het jaar ’s nachts door Amsterdam varen met de staande mastroute. U vindt de route 2 keer in de VaarWater app: vanuit noord en vanuit zuid. Wilt u tijdens het varen ergens aanmeren? Denkt u aan een vignet! Een dagvignet koopt u eenvoudig via de app.