Op de fiets slingerend langs de Vecht

Spring op uw fiets en ploeg langs de legakkers en zandeilanden van de Vinkeveense Plassen. En slinger daarna de Vecht af. Het water stroomt er langs kastelen, eeuwenoude buitenplaatsen en natuurlandschappen.

Route in het kort

Afstand: 40,27 km
Start -en eindpunt:fietsknooppunt 33, 3632 HA Loenen aan de Vecht
Bekijk de route  

Mooie gebouwen en kronkelende rivier

Water, landhuizen, kastelen en natuur. U vindt het allemaal langs deze route. Fiets dwars over het weidse water van de Vinkeveense plassen. Langs de vele mooie landhuizen aan de kronkelende rivier de Vecht en typisch Hollandse polderlandschappen. Onderweg komt u langs het gezellige centrum van Breukelen en het prachtige plaatsje Kockengen.

Het waterschap en de Vecht

Deze fietstocht gaat door veengebied en langs bijzondere legakkers en plassen. Hier werken wij op verschillende manieren aan schoon water. Met speciale plannen kijken we bijvoorbeeld hoe we de kwaliteit van de Vechtplassen gaan verbeteren.

U komt langs molens en gemalen, die het gebied al eeuwen droog houden. Sluizen en forten herinneren aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit gebied konden we in een oorlog onder water zetten. Kortom: met deze fietstochten ontdekt u veel erfgoed van het waterschap.

U ziet het misschien niet meteen, maar de Vecht is in geen jaren zo schoon geweest. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft de rivier 4 jaar lang schoongemaakt. Met succes: in en rond het water groeien meer soorten planten. Een teken dat het beter gaat met de natuur.