Bloemlezing Maarsseveense Plassen

Geniet van de bloemenpracht op dijken en in polders. Inhaleer de adembenemende geur van viooltjes, klaprozen en tulpen. Zie bloemen bloeien in minstens 50 kleuren. Bewonder de tientallen bloemvelden, de mooiste bloemlezing die u zich kunt voorstellen. Deze wandelroute door de Bethunepolder en langs de Maarsseveense Plassen gaat langs een pad waarbij u veel mooie wilde bloemen kunt bewonderen.

Route in het kort

Afstand: 20 kilometer
Start- en eindpunt: Station Maarssen

Door de polder en langs de plassen

Deze wandeling begint in het gezellige dorp Maarssen. Voordat u bij de weidse Bethunepolder bent, loopt u een stukje langs de Vecht. Hier ziet u prachtige buitenplaatsen. Eenmaal in de Bethunepolder vindt u veel bloemen langs het wandelpad. De wandeling gaat verder door het dorp Oud-Maarsseveen. Dit is een klein dorpje dat aan een dijk ligt. Daarna loopt u langs de Maarssveense plassen. Langs de Vecht en door het oude Maarssen wandelt u weer naar het station.

Drinkwater uit de Bethunepolder

In de Bethunepolder zorgen wij voor het juiste waterpeil en een goede kwaliteit van het water. Het water uit deze polder wordt door Waternet gebruikt om drinkwater van te maken. Het water komt uit de grond omhoog. We noemen dit ook wel kwelwater. Dat water gaat naar de Loenderveense plas, waar Waternet het op een natuurlijke manier zuivert.