Running out of time

Op de dagen dat het eerder donker wordt en later licht krijg je een uurtje extra op 27 oktober: wintertijd! Besteed dat uurtje gezond, pak je hardloopjogging schoenen en volg onze ‘running out of time’ renroute. Zo word je zelf niet somber in een tijd dat er minder lichturen zijn.

In ons waterrijke gebied laten wij vogels zich thuis voelen; ze laten ook in de herfst hun mooiste fluitconcerten horen. De renroute voert door het hart van Ouderkerk en recreatiegebied Ouderkerkerplas. Pas een korte rusttijd in tijdens het rennen (tijd zat) en zie de duizenden Smienten die hier overwinteren!

Route in het kort

Afstand: 8,22 kilometer
Start- en eindpunt: Oudekerk aan de Amstel

Let op: de plas en de paden aan de zuid- en oostzijde zijn van 15 oktober tot 15 april afgesloten voor bezoekers om de vogels hun rust te gunnen.

Schoon water

In de afgelopen 20 jaar hebben we de waterkwaliteit in een aantal van onze plassen en meren verbeterd. Ook het water in de Ouderkerkerplas is nu schoner en aantrekkelijker. De vervuiling met voedingsstoffen (mest) is verminderd waardoor er nu meer verschillende soorten planten en dieren kunnen leven.

Meer over schoon water