Project

Agrarische wateropvang Bovenkerkerpolder

Wordt aan gewerkt

Kerngegevens
Gebied Bovenkerkerpolder
Provincie Noord-Holland
Gemeente Amstelveen
Status gerealiseerd
Laatste update maart 2014

In de Bovenkerkerpolder is behoefte aan extra mogelijkheden om water op te vangen wanneer het hard regent. Dit voorkomt overlast en schade. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft een plan voorbereid om de reeds bestaande blokbemaling te kunnen gebruiken voor incidentele wateropvang.

Agrarische wateropvang

Om overlast en schade door water in de Bovenkerkerpolder te beperken, heeft het waterschap een agrarische wateropvang gerealiseerd. In overleg met de agrariƫrs van de reeds bestaande blokbemaling in de Bovenkerkerpolder zijn de mogelijkheden verkend. Dit is uitgewerkt in het projectplan. De blokbemaling is met een aantal veranderingen aangepast, zodat deze geschikt is om water bij extreme situaties in te kunnen laten. Meer informatie lees u in het projectplan (pdf, 1,5 MB).

Dit plan is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland en het Europees LandbouwFonds voor Plattelands Ontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Inlichtingen

Voor meer informatie over het projectplan kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Waternet via 0900 93 94 (gebruikelijke belkosten) en vragen naar Hilga Sikma.