Tips voor uw tuin

Hebt u een tuin? Groot of klein maakt niet uit. U kunt meteen aan de slag om uw tuin groener te maken. Zo wordt het regenwater beter afgevoerd. Er zijn veel mogelijkheden! En het mooie is: iedereen kan iets doen.

1. Groen is doen

Haal tegels eruit en plant er groen voor in de plaats. Een tuintje tegen uw huis aan staat niet alleen mooi groen, het is ook nog eens nuttig Door tegels te verwijderen en een tuintje aan te leggen kan het regenwater namelijk makkelijk de grond in.

2. Houd uw hoofd en de aarde koel

Plant groen tegen de hitte en geniet in de schaduw. Het kan hierdoor zomaar 7 graden koeler zijn.

3. Vang water op met een regenton

Droge zomers kunnen het nieuwe normaal worden. Regent het in de zomer? Dan verdampt er meer water dan dat er valt. Een regenton is een makkelijke manier om regenwater op te vangen. Met het water in de regenton kunt u uw planten water geven. Rainproof heeft handige tips voor het plaatsen van een regenton.

4. Ramen wassen met regenwater

Wist u dat je ramen streeploos wast met regenwater? Vang regenwater op met een regenton en poetsen maar.

5. Bloeiende planten en verschil in hoogte

Gebruik veel bloeiende planten en maak hoogteverschillen. Dat is goed voor de insecten. En regenwater kunt u gelijk opvangen in het lagere deel van uw tuin.

6. Hebt u een dak? Maak hem groen!

Een groen dak maken kost wat meer moeite. Maar er zijn veel voordelen! Een dak met beplanting werkt als een spons. De planten nemen het water op en water verdampt sneller. Ook zorgt een groen dak voor minder geluid en voor meer planten en dieren in de stad.

Lees meer over groendaken

7. Groene klinkers

Voor mensen die liever tegels in de tuin hebben: gebruik groene klinkers. Water kan zo goed de grond in trekken en plantjes en gras krijgen de ruimte.

8. Een goede buur…

Word beste buur: verbouw je eigen groente en laat ook je buren genieten van je geveltuin.