Waterschapsbelasting

Iedereen in Nederland betaalt waterschapsbelasting. Hiermee beschermen we u tegen overstromingen en wateroverlast. Ook zorgen we dat het water schoon blijft. Dat is belangrijk voor uw gezondheid.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werkt in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Bekijk op de kaart welke gemeentes in ons gebied liggen. Woont u in dit gebied? Dan betaalt u waterschapsbelasting aan ons.

Betaal aanslag aan Waternet

U betaalt 1 keer per jaar waterschapsbelasting. Hiervoor krijgt u een aanslag. Op deze aanslag staat hoeveel u moet betalen. U krijgt de aanslag waterschapsbelasting van Waternet. Op de website van Waternet kunt u uw aanslag bekijken en betalen. Log hiervoor in met uw DigiD.

Aanslag komt later

U krijgt de aanslag later dan u gewend bent. Dat komt omdat onze uitvoeringsorganisatie Waternet het computersysteem voor waterschapsbelasting heeft vernieuwd.

Lees meer over de vertraging waterschapbelasting 

Vragen over waterschapsbelasting

Hebt u een vraag over uw aanslag? Bekijk de veelgestelde vragen over waterschapsbelasting. Of neem contact op met de klantenservice van Waternet.

Belastingzaken regelen

Al uw belastingzaken regelt u online bij Waternet. Zoals:

  • Uw aanslag bekijken en betalen
  • Uw aanslag per e-mail ontvangen
  • Kwijtschelding aanvragen
Naar waternet.nl
Naar waternet.nl

Waarom betaalt u waterschapsbelasting?

We gebruiken waterschapsbelasting voor 4 belangrijke taken:

Belastingregels 

Hoe zijn de afspraken van het waterschap wettelijk geregeld?

Bekijk de belastingregels

Ontdek het water in uw omgeving

Vul uw postcode of woonplaats in en ontdek alles over uw omgeving! Bekijk bijvoorbeeld sluizen, molens en gemalen. Of kies een mooie route om te fietsen of te varen.

Ontdek het water bij u in de buurt