Subsidies

Het klimaat verandert. Daarom is het steeds belangrijker om iets te doen tegen overlast bij hevige regen. En tegen periodes van droogte. Gaat u een groendak of een regenton plaatsen? En wilt u weten of u daar subsidie voor kunt krijgen? We helpen u graag op weg.

Marinda activiteit

Omdat het klimaat verandert neemt ook de kans op hevige regenbuien toe. En de kans op langere periodes van droogte en hogere temperaturen. Als waterschap bereiden we ons daarop voor. Maar u kunt ook veel zelf doen, in de tuin of op het dak. Wist u dat een groene tuin 7 graden koeler aanvoelt dan een betegelde tuin? Op de website van Rainproof staan tips en verhalen over het opvangen van regenwater en het groener maken van uw huis, tuin en dak.

Bekijk wat u zelf kunt doen

Subsidie van het waterschap

Let op: De subsidieregeling is voor 2022 niet meer beschikbaar. U kunt weer een aanvraag doen in 2023.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft sinds 2021 de regeling ‘Geef groen en water de ruimte’. Als u in het gebied van ons waterschap woont kunt u van deze subsidie gebruik maken. Maar ook vve's of bij een gezamenlijke buurtactie.

Bekijk onze subsidieregeling

Subsidies van uw gemeente of provincie

Als u in Amsterdam woont vindt u alle subsidies op de websites van Amsterdam Rainproof en de gemeente Amsterdam. Inwoners van Amstelveen kunnen terecht bij Amstelveen Rainproof. Rainproof is een netwerk van bedrijven, experts, ambtenaren en bewoners. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt ook deel uit van dit netwerk.

Daarnaast heeft Milieu Centraal een handig overzicht gemaakt op groenesubsidiewijzer.verbeterjehuis.nl. Hier kunt u per gemeente zoeken welke subsidies er zijn. Kijk ook zelf op de websites van uw gemeente en uw provincie of er nog andere regelingen zijn.