Iedereen gelijk of goed gedrag belonen?

Om duidelijker te maken voor welke keuzes het waterschapsbestuur staat de komende periode hebben we drie dilemma’s voor je opgesteld. Wat vind jij belangrijk? Op deze manier zit je even op de stoel van een waterschapsbestuurder en kies je jouw koers! Op de pagina's van de deelnemende partijen lees je hoe zij tegen deze dilemma's aankijken.

Website Dilemma 03 [16x9].jpgDoor de verandering van het klimaat wordt het weer steeds extremer. Meer en meer krijgen we te maken met hitte, droogte, wateroverlast door hevige regenbuien en kans op overstromingen. We moeten onze omgeving hierop aanpassen. Het waterschap heeft hierin een belangrijke rol. We zorgen bijvoorbeeld voor sterke dijken, dat bij piekbuien het water snel wordt afgevoerd en in droge periodes proberen we het water vast te houden. Klimaatproblemen aanpakken kunnen we echter niet alleen. Wij vragen daarom onze inwoners ook mee te helpen via hun eigen tuin, huis of balkon. Dat kan bijvoorbeeld door regenwater op te vangen met groene daken of door tegels uit tuinen weg te halen zodat het water sneller in de grond kan worden opgenomen.

De vraag aan jou op 15 maart is:

Moet het waterschap mensen belonen die maatregelen nemen om in en om hun woning wateroverlast of droogte tegen te gaan? Door hen bijvoorbeeld een subsidie te verstrekken? Of moet iedereen gelijk behandeld worden, omdat de waterschapsbelasting voor iedereen gelijk is?

Bekijk ook de video die TV Noord Holland samen met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakte over dit dilemma: 

 

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.