Kennissessie ‘Innovatieversnelling bij dijkversterking’ – 28 november 2023

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseert op dinsdag 28 november een kennissessie 'Innovatieversnelling bij dijkversterking'. Het waterschap deelt die middag samen met JLD International, het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) en Deltares waardevolle lessen en successen over de ontwikkeling, innovatie en toepassing van de JLD Dijkstabilisator in de Ringdijk in Amsterdam.

Datum: 28 november 2023 Tijd: 14:30 - 17:30 uur Locatie: Hoofdkantoor van Waternet (Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam) 

Meld je (gratis) aan Het aantal plekken is beperkt, dus reserveer snel je plek door op onderstaande button te klikken. 

Het programma 
Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft een robuust innovatieprogramma. Het toepassen van de JLD Dijkstabilisator in de Ringdijk Watergraafsmeer in Amsterdam maakt daar onderdeel van uit. Omdat deze techniek nog niet eerder toegepast was om een dijk te versterken, vraagt dat meer van alle betrokken partijen. We informeren je tijdens de kennissessie uitgebreid over het proces en deze nieuwe techniek. Onze ervaringen en inzichten kun je na afloop toepassen bij jouw innovatieprojecten.  

14:30 uur 

Inloop

15:00 uur 

Opening en ontvangst door Arjan van Rijn (Lid Dagelijks Bestuur waterschap Amstel, Gooi en Vecht - portefeuille waterveiligheid) 

15:05 uur 

Een introductie over de pilot JLD Dijkstabilisator 

15:10 uur 

Presentaties van deskundige sprekers van ons waterschap en toonaangevende experts. We bespreken onder leiding van Bart Krull interessante inzichten voor dijkbeheerders, ingenieursbureaus en aannemers. 

16:00 uur

Een boeiende paneldiscussie met onder andere Goaitske de Vries (Unitmanager Hydraulic Engineering Deltares bij Deltares), Erik Wagenaar (Algemeen Directeur Hoogwaterbeschermingsprogramma) en Arjan van Rijn waarin we dieper ingaan op hoe innovaties sneller tot toepassing kunnen komen.

16:30 uur – 17:30 uur 

Afsluiting en netwerkborrel 

Lees meer over het project op de projectpagina Dijkversterking Ringdijk Watergraafsmeer.