Ontdek 'Nederland onder Water'

27 juli 2022

Kom op zondagavond 11 september naar Park Somerlust in Amsterdam en duik in een wereld die u normaal nooit ziet! Onder de heldere sterrenhemel wordt de unieke onderwaternatuurfilm Nederland onder Water vertoond op een groot scherm. De toegang is gratis.

Arthur_de_Bruin_At Work-nederland-onder-water.jpg

Foto: Arthur de Bruin

Deze unieke productie laat voor het eerst in volle glorie de rijke, maar onbekende onderwaternatuur van Nederland zien. Niet eerder brachten ecologen en natuurfilmers zo veel tijd in en om het Nederlandse binnenwater door. De film speelt zich bijna volledig onder water af met zeldzame bewoners als de bittervoorn, de grote modderkruiper of de rivierprik in de hoofdrol. Ook voor de paling is een bijzondere rol weggelegd. Als verteller neemt acteur Gijs Scholten van Aschat de kijkers mee in onze bijzondere onderwaterwereld.

Achteruitgang waterkwaliteit

Een van de belangrijkste taken van het waterschap is het zorgen voor schoon oppervlaktewater. Hoewel door een verbeterde waterkwaliteit op verschillende plekken zeldzame dieren terugkeren in het water, is er op andere plekken juist sprake van een achteruitgang van de waterkwaliteit. Er is dus nog veel werk te doen om de kwaliteit overal goed te houden! De film laat zien hoe uniek de onderwaterwereld in ons land is en hoe belangrijk het is om deze zo goed mogelijk te beschermen. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft daarom bijgedragen aan de totstandkoming van deze film.

Komt dat zien!

De film wordt op zondag 11 september vanaf 20.30 uur op een groot scherm vertoond en is leuk voor jong en oud. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom. Neem dus een klapstoel of zitzak mee naar de Korte Ouderkerkerdijk, Park Somerlust in Amsterdam. De toegang is gratis. Er is beperkte parkeergelegenheid in de buurt. Kom daarom met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Om de overlast voor buurtbewoners tot een minimum te beperken vragen we iedereen om na afloop het terrein weer te verlaten en schoon achter te laten. We hopen het natuurlijk niet, maar mocht het regenen, neem dan uw poncho mee. Dan maken we er hoe dan ook een spetterende avond van.

Bekijk de trailer van Nederland onder water:

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

Bij veel regen, storm of andere onverwachte omstandigheden zal de vertoning niet doorgaan. Hou daarom onze social media kanalen en website in de gaten in de dagen voorafgaand aan het evenement.  
  
De film is geregisseerd door Arthur de Bruin en geproduceerd door Ispida Wildlife Productions, bekend van o.a. “Marker Wadden” en “WOLF” en zal in het najaar van 2022 door AVROTROS worden uitgezonden.

poster-nederland-onder-water.jpg