Unieke vaartochten in Botshol

01 juli 2022

Natuurmonumenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseren op woensdag 13 en 20 juli samen een unieke vaarexcursie in Botshol.

Botshol

Geen natuur zonder water

Voldoende en schoon water zijn cruciaal voor de natuur en behoud van biodiversiteit in Botshol. Helaas is dat, net zoals op veel plekken in ons land, geen vanzelfsprekendheid. Jolien Verweij, adviseur waterbeheer bij Waternet legt uit hoe de kwaliteit van water wordt bepaald, hoe belangrijk water is in de natuur en hoe de waterkwaliteit kan worden verbeterd.

Verrassende vaartocht

De boswachter van Natuurmonumenten vertelt u van alles over het landschap, de planten en dieren van Botshol. Laat u verrassen tijdens de vaartocht: de ene keer ziet u vogels als de lepelaar en de aalscholver en andere keer komt u een purperreiger tegen. Maak kennis met het vleesetende plantje zonnedauw en de vlijmscherpe, zeldzame galigaan. Een mooie natuurbelevenis voor volwassenen en kinderen.

Reserveren

De speciale waterexcursies vinden plaats op 13 en 20 juli om 14:00 uur en vertrekken vanaf de Zwarte schuur in Waverveen. De vaartocht duurt twee uur. Boek uw tickets op www.nm.nl/botshol (zie agenda en selecteer 13 of 20 juli).