Ga stemmen vandaag! Hoe zie jij de toekomst van ons water?

14 maart 2023

Vandaag zijn de waterschapsverkiezingen. Dat betekent dat jij als inwoner van Nederland de kans hebt om invloed te hebben op het waterbeheer in jouw regio. Het werk van het waterschap raakt iedereen. Of je nu in een stad of op het platteland woont. Dus ga vandaag stemmen en laat ons weten hoe jij de toekomst van ons water ziet.

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

We komen vandaag naar je toe

Vandaag maken we met onze dijkgraaf Joyce Sylvester een tour door ons waterschap langs verschillende stembureaus. Vind je het leuk om samen met Joyce te stemmen? Kom dan langs op 1 van de volgende plekken:

 • Om 08:45 uur stemt Joyce Sylvester samen met burgermeester Niek Meijer van Huizen op het gemeentehuis van Huizen. 
 • Om 10:00 uur zijn we in Laren. Daar bezoeken we met burgermeester Nanning Mol het stembureau Vivium Johanneshove. Een woon-zorgcomplex voor ouderen.
 • Om 11:00 uur zijn we samen met burgermeester Ap Reinders in Fort Kijkuit in Kortenhoef. Een 19e eeuw verdedigingswerk dat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
 • Om 12:30 uur bezoeken we stembureau De Vijf Bogen in Baambrugge. Daar bezoeken we samen met burgermeester Maarten Divendal de dijkverbetering aan de Angstelkade.
 • Om 13:30 uur zijn we in Amsterdam. Daar bezoeken we 3 stembureaus:
  - De Groene Hub: een centrum voor het duurzamer maken van de wijk voor en door bewoners;
  - De creatieve broedplaats Lola Luid, in Nieuw-West;
  - Het Zonnehuis in Noord: daar ontvangt burgermeester Femke Halsema samen met stadsdeelvoorzitter Brahim Abid, de commissaris van de Koning Arthur van Dijk en Joyce Sylvester.
 • Om 16:45 uur bezoeken we samen met burgermeester Marianne Schuurmans - Wijdeven 'het kleinste stembureau' in het gebied van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: de Don Bosco School.

Stemhulp nodig?

Alle informatie over onze waterschapsverkiezingen kun je vinden op de speciale verkiezingspagina. Weet je nog niet op welke partij je moet stemmen? Kijk dan eens naar onze Stemhulp. (U verlaat deze site)