Agenda 2018

Zien en doen in Droogwaterland

Vier de zomer in Droogwaterland! Droogwaterland is het leukste, open recreatiepark van Nederland. Met deze agenda geven we u nu al voorpret om te genieten van rivieren, plassen, bossen, weilanden en polders. Pak uw wandelschoenen, jogging outfit, fiets, boot, zwembroek of supplank, en ga erop uit!

Zemmen in natuurwater1 mei: Start zwemseizoen

Wat is er lekkerder dan op een warme dag in het water te plonzen voor wat verkoeling? U kunt natuurlijk naar een zwembad gaan. Veel leuker is het om in de natuur te zwemmen. In Nederland zijn er zo’n 800 plekken waar u officieel mag zwemmen in de natuur. Dit zijn plekken die goed gecontroleerd worden.

Bekijk waar u kunt zwemmenBootjes in een sluis bekijken

1 - 30 juni: Openluchttheater

Het leukste theater van Nederland vindt u gewoon in onze sluizen: boten en bootjes manoeuvreren door elkaar om een geschikt plekje te vinden. Pak een stoel en geniet van dit spannende schouwspel, zoals bij de Groote Zeesluis Muiden of de Weersloot en Weersluis. Samen met andere sluizen houden zij het waterpeil in Droogwaterland op veilige hoogte.

Bekijk onze sluizen

 

Wakkere Wakers

1 - 31 juli: Wakkere Wakers route: Waterkeringpad

Onze dijken, de meest betrouwbare Nederlanders. Deze Wakkere Wakers houden onze voeten droog en het hoofd koel. We hebben een bijzondere wandeling uitgestippelt langs de vroegere Zuiderzee. Onderweg zijn er geluidsfragmenten en informatieborden met interessante verhalen en informatie. 

Ontdek het Waterkeringpad

 

27 juli: Full moon vaarroute

Geniet van de schittering van het maanlicht op de Loosdrechtse Plassen. Een schimmig kleurenspektakel is wat we u beloven tijdens onze full moon vaartocht. In de late uurtjes van vrijdag 27 juli is de maan op haar volst. Vergeet uw verlichting niet!

Bekijk de vaarroute

 

 

Sunrise vaarroute

1 - 31 augustus: Sunrise vaarroute

Altijd al varend de zon willen zien opkomen? Met een ontbijtje aan boord, en uitzicht op onze prachtige polders, spannend verlicht door de opkomende zon? We hebben hier een mooie vaarroute voor gemaakt. Mooier kan de dag niet beginnen. Maar wees er wel op tijd bij!

Vaar de zon tegemoet