Agenda 2018

Zien en doen in Droogwaterland

Vier de zomer in Droogwaterland! Droogwaterland is het leukste, open recreatiepark van Nederland. Met deze agenda geven we u nu al voorpret om te genieten van rivieren, plassen, bossen, weilanden en polders! Pak je wandelschoenen, jogging outfit, fiets, boot, zwembroek of supplank, en ga erop uit in Droogwaterland!

1 april: Start vaarseizoen

Navigeer ontspannen door grachten, oude (veen)rivieren, kanalen en over open meren. Kijk uw ogen uit en geniet van natuur, dieren en de monumenten. Zoals de Riekermolen en gemaal Ronde Hoep die ons waterpeil ‘managen’. Download nu gratis de Vaarwater app in App Store of Google Play Store voor allerlei mooie vaarroutes in ons gebied.

  Bekijk al onze vaarroutes1 april: Zingende Fietsbandenroute

Pomp uw banden op en fiets uw hoofd leeg. Tijdens de Zingende fietsbandenroutes fietst u fluitend door de indrukwekkende natuur van recreatiepark Droogwaterland. Lichaam en geest raken heerlijk ontspannen langs schone plassen, rivieren en polders. Wij hebben een paar mooie fietsroutes voor u uitgestippeld. Wat dacht u van een rondje Vecht? Of fietst u liever langs onze culturele parels? Veel fietsplezier!

  Bekijk al onze fietsroutes

 

1 - 30 april: Lentekriebels

De dagen worden langzaam aan langer. Het weer wordt zachter, de wind laat zijn zachte kant zien, het zonnetje schijnt… Er hangt iets in de lucht! Kom de paringsdans van zwanen, eenden, futen en nog meer watervogels begluren in het schone water van onze plassen en rivieren. We hebben een mooie wandelroute voor u, waar u zeker lentekriebels van zult krijgen!

Bekijk de wandelroute 'Lentekriebels'

 

1 mei: Start zwemseizoen

Wat is er lekkerder dan op een warme dag in het water te plonzen voor wat verkoeling? U kunt natuurlijk naar een zwembad gaan. Veel leuker is het om in de natuur te zwemmen. In Nederland zijn er zo’n 800 plekken waar u officieel mag zwemmen in de natuur. Dit zijn plekken die goed gecontroleerd worden.

Bekijk waar u kunt zwemmen

 


15 - 30 april: Pasgeborenen Parade

Wie spot het eerste eendenkuiken of reigerjong? Spartelend achter moeders aan, op zoek naar hun eerste maaltje uit het voedselrijke water van Droogwaterland. Loop langs de Loosdrechtse Plassen om het jonge grut te bekijken.

  Bekijk de 'Spotterswandeling Loosdrechtse Plassen'

 

  

1-31 mei: Bloemlezing

Geniet van de bloemenpracht op dijken en in polders. Inhaleer de adembenemende geur van viooltjes, klaprozen en tulpen. Zie bloemen bloeien in minstens 50 kleuren. Bewonder de tientallen bloemvelden, de mooiste bloemlezing die u zich kunt voorstellen. Deze wandelroute door de Bethunepolder en langs de Maarsseveense Plassen gaat langs een pad waarbij u veel mooie wilde bloemen kunt bewonderen.

  Bekijk de wandelroute 'Bloemlezing'

  

1 - 31 mei: Waterballet

Kom in stilte genieten van meer dan 50 soorten watervogels, vrolijk swingend door ons watergebied. Zie ze elegant dansen in het water waar ze zich fit en thuis voelen. Het theater in de stad is er niets bij. Pak uw wandelschoenen, zet uw roze bril op en kom naar Droogwaterland om dit natuurlijke theater te beleven.

  Bekijk al onze wandelroutes

   

10 mei: Dauwtrappen!

Waarom uitslapen op Hemelvaartsdag? Sta eens voor dag en dauw op en ga dauwtrappen bij het Gooimeer! Wandel door mistflarden van de Naarder Eng en voel de frisse ochtendkou. U klaart weer helemaal op. Met deze mooie dauwtraproute begint u dus opgewekt aan uw vrije dag!

  Bekijk de Dauwtraproute bij het Gooimeer!

 


2 en 3 juni: Mooi Linieland

Het best bewaarde geheim van Droogwaterland: het landschap rond de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Verken geheimzinnige militaire bolwerken, zoals forten, kazernes en bunkers. Ontdek fietsend, wandelend of varend de rol van water als onze bondgenoot. Bezoek ook eens de website van Mooi Linieland!

Website Mooi Linieland

 

3 juni: Amstellanddag

Tijdens de Amstellanddag ziet u op meer dan 50 locaties rond de rivier de Amstel een variéteit aan bezienswaardigheden. Prikkel uw zinnen en pak uw fiets of wandelschoenen voor een ontdekkingstocht langs de Amstel. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht geeft rondleidingen in gemaal Stadwijck en gemaal De Ronde Hoep.

Bekijk de website van de Amstellanddag