Waterschap keurt plan voor verbetering waterkwaliteit Oostelijke Vechtplassen goed

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht verbetert samen met 20 andere partijen de Oostelijke Vechtplassen. Het plan is door alle partijen goedgekeurd. Met een groot aantal projecten maken we de Vechtplassen klaar voor de toekomst. Voor ons is schoon water het belangrijkste doel. Zoals het water in de Loosdrechtse Plassen.

De Loosdrechtse Plassen

Alle partijen samen besteden voor dit plan ruim 77 miljoen euro. Daarmee ontwikkelen we de Oostelijke Vechtplassen tot een aantrekkelijk en bereikbaar gebied. Een gebied waar mensen graag wonen, werken en ontspannen. Waar recreatie en natuur goed samengaan en elkaar versterken. Het waterschap gaat ervoor zorgen dat het water stukken schoner wordt.

Pieter Kruiswijk, bestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: ''Het gaat hier om een fantastisch gebied. Veel mensen genieten iedere dag van de omgeving, de natuur en het water. Prettig wonen, werken en leven in een waterrijk gebied. Dat willen we zo houden. Daarom is het goed dat zoveel verschillende partijen samenwerken om dit gebied klaar te maken voor de toekomst.''

Loosdrechtse Plassen

''Voor het waterschap is het aanpakken en verbeteren van de kwaliteit van het water de belangrijkste opgave,'' zegt Kruiswijk. ''Schoon water is van groot belang voor mens, dier en milieu. Het doorzicht in de Loosdrechtse Plassen wordt beter en we gaan baggeren. Die bagger gebruiken we weer om de legakkers te herstellen. En om nieuw nat rietland aan te leggen. Een belangrijke en mooie klus.''

Samen problemen aanpakken

Het gaat al jaren niet goed met de natuur en het water van de Oostelijke Vechtplassen. Daarom hebben overheden, ondernemers, beheerders en gebruikers besproken hoe we de problemen kunnen aanpakken. De partijen kunnen deze problemen niet alleen oplossen. Daarom hebben ze nu besloten om samen aan duidelijke oplossingen te werken en dit gebied klaar te maken voor de toekomst.

Deze organisaties doen mee