28 september 2017

Weg met plastic in ons water, help mee!

Help ons om plastic uit het water te halen! Want schoon water is veilig water. Van 18 tot en met 25 oktober is de Week van Ons Water. Doe mee met onze challenge en win kaartjes voor Artis!

Veel plastic blijft in hele kleine stukjes, microplastics, achter in ons water. Dat gebeurt in de zee maar ook in water bij ons in de buurt. Het waterschap haalt veel plastic uit het water maar niet alles. Dieren krijgen het binnen. En zo kan het ook in onze voeding terecht komen.

Samen met Artis vragen we aandacht voor dit probleem. We laten in het Aquarium van Artis zien wat plastic doet met het water in onze Amsterdamse grachten.

Challenge #5minutewatercleanup

Help ons aandacht te krijgen voor micro plastics in het water! Haal in 5 minuten zoveel mogelijk plastic uit het water bij u in de buurt. Maak er een foto van en zet hem onder het bericht op onze Facebook pagina.  Daarna gooit u het plastic in de juiste afvalbak . Zodat het plastic opnieuw gebruikt kan worden. U maakt kans op 2 van de 25 kaartjes voor Artis! Schoon water: wat er niet in komt hoeft er ook niet uit. 

Week van Ons Water

Werken aan water is nooit af. Elke dag werken we hard om ons land te beschermen tegen overstromingen en regen. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tweemaal per jaar wordt de Week van Ons Water georganiseerd. U kunt dan in de buurt kijken waar wordt gewerkt aan ons water. En wat u zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan.

Ontdek de Week van Ons Water in uw buurt

Meer nieuws en tweets

Voor de Kortenhoefse plassen zijn we bezig met een watergebiedsplan. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende planten en dieren in dit #natuurgebied kunnen leven. In deze video zie je hoe de verkenning van dit gebied in zijn werk gaat: https://t.co/C91T7dVRK1 #Kortenhoef

Wist je dat vroeger het #afvalwater nog gewoon in de gracht liep? Gelukkig is de #waterkwaliteit tegenwoordig beter dan ooit! In deze video vertellen we wat we allemaal doen op het gebied van #waterzuivering: https://t.co/gsQVmprFUC

14 maart 2018

Doe mee met Amstelveen Rainproof

Het regent steeds vaker en harder. Dat zorgt voor overlast. Daarom willen we onze wijken beschermen tegen al dat regenwater. Doet u mee?

07 maart 2018

Feiten en cijfers over klimaatverandering in Amsterdam

Het KNMI heeft onderzoek gedaan naar klimaatverandering in de regio Amsterdam. Bekijk alle feiten en cijfers.