29 oktober 2020

Gerhard van den Top opnieuw dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Gerhard van den Top is ook de komende 6 jaar dijkgraaf van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Van den Top werd op 28 oktober 2020 in het Provinciehuis van Noord-Holland officieel beëdigd door de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.

Eerder dit jaar had het algemeen bestuur van het waterschap Gerhard al aanbevolen voor een nieuwe termijn. Het bestuur gaf daarbij aan dat het erg tevreden is over de manier waarop Van den Top zijn rol als dijkgraaf vervult. Deze aanbeveling is verstuurd aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland. En daarna naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, die het Koninklijk Besluit heeft voorbereid.

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

Dijkgraaf Gerhard van den Top: 'Het is mij een groot voorrecht dat ik officieel ben benoemd voor een tweede termijn als dijkgraaf van dit mooie waterschap. De wereld van het waterbeheer verandert snel. Door de opwarming van ons klimaat wisselen droogte en wateroverlast elkaar steeds vaker af en komen ook steeds vaker voor. In die snel veranderende wereld treden we als Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zelfbewust naar buiten. Bewust over onze bijzondere rol en taken. En ook steeds op zoek naar mogelijkheden om daarin met anderen samen te werken. Ik verheug mij er enorm op om daar ook de komende jaren als dijkgraaf een bijdrage aan te mogen leveren.'

Gerhard van den Top werd in 1961 geboren in Bennekom. Hij studeerde aan de Landbouw Universiteit in Wageningen, en behaalde in 1997 een doctoraat Milieukunde aan de Universiteit Leiden.Hij heeft onder andere gewerkt bij de Universiteit Leiden, alsdirecteur bij VitensEvides International en als directeur Natuurbescherming bij het Wereld Natuurfonds. Ook was Van den Top een periode adviseur bij Shell.