Klimaatverandering: te nat te droog

Podcast

Hoe kan het dat er in Nederland regelmatig zowel te veel als te weinig water is? Lange periodes van droogte worden afgewisseld met zware regenbuien die hele straten onder water zetten. Wat kunnen we daaraan doen? Hoe houden we zelf droge voeten maar zorgen we toch voor genoeg water voor de natuur en onze boeren?

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

Luister de podcast via SpotifyApple Podcasts of Google Podcasts.

 

Klimaatverandering: wat kunnen wij doen?

Om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan moeten we anders omgaan met water. In plaats van het zo snel mogelijk af te voeren, moeten we water beter gaan vasthouden. Het water moet weer in de grond kunnen trekken. Dit helpt tegen verdroging en zorgt voor minder water in het riool.

Iedereen kan hierbij helpen. Een bedrijf kan een groen dak op het bedrijfspand leggen dat regenwater vasthoudt. Bewoners van huizen kunnen hun regenpijp aansluiten op een regenton. En gemeentes kunnen tegels weghalen en vijvers en parkjes aanleggen.

Wanneer is het te nat of te droog?

Bart Krull bezoekt mensen die direct met klimaatverandering te maken hebben. Wat betekent droogte voor een boer? En welke problemen levert heel veel water op? En waarom is de boswachter van een natuurgebied juist blij met veel water? En hoe kijkt een stedenbouwkundige aan tegen klimaatverandering? U komt het te weten in deze podcast.

Meer informatie