Biodiversiteit: een oeverloos probleem

Podcast

De biodiversiteit op aarde gaat achteruit, er zijn steeds minder soorten dieren en planten. De mens is hiervoor verantwoordelijk. We zijn met steeds meer mensen en we gebruiken ook steeds meer land. En door de klimaatverandering hebben veel soorten planten en dieren het extra zwaar. Wat kunnen wij doen om het uitsterven van planten en dieren tegen te gaan?

Video geblokkeerd.

U kunt deze video niet bekijken omdat tracking cookies uit staan. Lees meer op de privacy- en cookiespagina.

Luister de podcast via SpotifyApple Podcasts of Google Podcasts.

 

Wat is biodiversiteit nu eigenlijk?

Bij biodiversiteit gaat het niet om 1 soort dier of plant. Het gaat om de balans tussen alle soorten planten en dieren die van elkaar afhankelijk zijn. Zonder de bijen is er geen bestuiving van bloemen en is er geen fruit meer bijvoorbeeld.

Hoort biodiversiteit bij het werk van een waterschap?

Het leven op aarde is verbonden aan water. Als waterschap zorgen we voor schoon water. Zodat er drinkwater van gemaakt kan worden, maar ook als gezonde omgeving voor planten en dieren. Met schoon water en de oevers langs de kanalen, sloten en vijvers kan het waterschap een grote bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Bart Krull onderzoekt wat Waterschap Amstel, Gooi en Vecht nu al doet om de natuur te ondersteunen. En wat het waterschap in de toekomst wil doen.

Meer informatie