18 april 2019

Waterschap steunt onafhankelijke journalistiek

Onafhankelijke journalisten hebben een belangrijke controlerende rol in een goed werkende democratie. Het waterschap vindt het belangrijk dat journalisten dat werk kunnen blijven doen. Daarom storten we eenmalig 10.000 euro in het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Journalisten zijn erg belangrijk voor een goed werkende, levende democratie. Ze informeren niet alleen het publiek, maar controleren met hun werk ook overheden. Dat houdt deze overheden scherp.

Steeds minder geld

Bij mediaredacties is steeds minder geld voor onafhankelijke journalistiek. Vooral regionale en lokale berichtgeving lijdt daaronder. Het waterschap vindt het belangrijk dat ook het werk van het waterschap kritisch wordt gevolgd. We willen dus ook dat de journalistiek ons scherp blijft controleren. Vandaar dat we journalisten willen ondersteunen.

Hoe wordt het geld verdeeld?

Het waterschap wil niet bepalen welke journalist geld krijgt voor welk project. Daarom hebben we gekozen om geld te storten in het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Bij dit fonds kunnen journalisten aankloppen als ze geld nodig hebben voor journalistiek onderzoek.

Het Fonds beoordeelt de aanvragen. En toetst of de aanvragen raken aan, of in het verlengde liggen van, thema's die met het waterschap te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld waterbeheer, lokale democratie, oppervlaktewater, waterveiligheid, klimaatverandering en ontwikkeling van het landschap. En of er een link is met ons werkgebied. Ook vinden we het belangrijk dat producties toegankelijk zijn voor de inwoners en gebruikers van ons gebied.

Proef van 1 jaar

Het waterschap levert deze bijdrage als proef. Na 1 jaar kijken we hoe het is gegaan. En of we deze samenwerking ook in de toekomst willen voortzetten.

Nieuws en tweets

29 juni 2022

Waternatuur in Vechtplassen sterk achteruitgegaan door slechte waterkwaliteit

Er is een sterke achteruitgang van het aantal waterplanten in de Oostelijke Vechtplassen en daarmee ook van waterdieren.

Lees meer

Vanavond is er weer een commissievergadering van @waterschapagv | #AGVinDebat Je kunt live meekijken vanaf 20:00 uur đŸ“Ŋī¸đŸ‘‰ https://t.co/LEeQONZMFy Ter bespreking komt ÊÊn belangrijk onderwerp 👇

𝗔đ—ē𝘀𝘁𝗲đ—ŋ𝗱𝗮đ—ē𝘀 𝘇𝘄𝗲đ—ē𝘄𝗮𝘁𝗲đ—ŋ 𝘀𝘁𝗲đ—ŋ𝗸 𝘃𝗲đ—ŋđ—¯đ—˛đ˜đ—˛đ—ŋ𝗱 Het laatste zetje werd in 2018 gegeven, toen de laatste woonboten op het riool werden aangesloten. De ecologische waterkwaliteit blijft echter achter. Lees verder 👇

24 juni 2022

Mijlpaal: 10 miljoen m3 groengas uit afvalwater

Onze groengasinstallatie heeft het eerste jaar ruim 10 miljoen kubieke meter groengas opgeleverd. Groengas is een duurzaam alternatief voor aardgas.

Lees meer