Waterlinie winterwandeling

Vr 22 December 2023

Op vrijdag 22 december organiseert Waterschap Amstel, Gooi en Vecht een Waterlinie winterwandeling. De wandeling voert van Loenen naar Nieuwersluis en weer terug langs de mooie Vecht. Het is de ‘slagader' van een groot deel van de Hollandse waterlinies. Ontdek onderweg plekken die te maken hebben met de verdediging. Bijvoorbeeld schuilplaatsen, plekken die onder water gezet konden worden, sluizen en het mooie Fort Nieuwersluis. Beleef wandelend ‘een Vecht vol verhalen.’

winterwaterliniewandeling-1.png

Wandelen langs het Jaagpad

Kom mee wandelen langs het Jaagpad met gids Juliette Jonker. We vertrekken vanuit het oude dorp Loenen aan de Vecht en lopen naar het historische dorp Nieuwersluis. Ontdek hoe mensen al 800 jaar lang voor de dijken, sluizen en water in dit gebied zorgen. Onderweg ziet u overblijfselen van oude sluizen en forten die te maken hebben met de Hollandse Waterlinie.

In Nieuwersluis leert u over de eeuwenoude geschiedenis van het leger. Bij Fort Nieuwersluis krijgt u een warm drankje en iets lekkers, en maakt u een wandeling met de boswachters van Natuurmonumenten over de grond. De terugweg gaat over het Jaagpad, langs mooie schilderachtige huizen en een prachtig uitzicht. Het voelt alsof u in de 17e eeuw bent, toen boten hier nog met paarden werden voortgetrokken tussen Utrecht en Amsterdam.

Meedoen?

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] (U verlaat deze site)met als onderwerp ‘Waterlinie winterwandeling’ en uw naam en telefoonnummer.

  • De wandeling begint en eindigt in Loenen aan de Vecht en duurt van 09.30 uur tot 13.00 uur.
  • Na uw aanmelding krijgt u praktische informatie over de wandeling.
  • De route is 5 kilometer en loopt deels over smalle paden.
  • Helaas is de wandeling niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.
  • Er zijn geen kosten voor uw deelname.