Bescherming tegen water

Door dijken en kades

Grote delen van Nederland liggen lager dan de zee. Daarom hebben we sterke dijken en kades nodig die ons land beschermen tegen overstromingen. Het controleren en verbeteren van dijken en kades is dan ook een van onze belangrijkste taken. We leggen graag uit hoe we dat doen. En kijk wat het voor u betekent als u aan een dijk woont en wij aan de dijk gaan werken.

Dijken in uw buurt

Een grote zeedijk is makkelijk te herkennen. Waarschijnlijk hebt u er wel eens overheen gereden of gelopen, toen u een uitje maakte naar het strand.  Maar wist u dat u ook in de stad vaak over een dijk loopt?

Zeedijk

Zo is de Zeedijk in hartje Amsterdam zelfs een primaire waterkering. De dijk beschermt het land erachter al sinds de 13e eeuw tegen het water.

zeedijk

Lees alles over de geschiedenis van de Zeedijk

Diemerzeedijk

Ook de Diemerzeedijk beschermt ons al eeuwenlang tegen de zee. Deze dijk loopt vanaf het Oostelijk Havengebied tot Muiden. De dijk is in de 12e eeuw aangelegd om het water uit de Zuiderzee tegen te houden.

diemerzeedijk

Lees meer over de geschiedenis van de Diemerzeedijk

Alle dijken

Alle dijken in ons gebied bekijken? Kijk dan in de Legger. Dit is een kaart met alle wateren en de waterkeringen die ons beschermen.

Aan welke dijken werken we nu?

Op dit moment werken we aan meerdere dijken.

Bekijk bij Werk in Uitvoering aan welke dijken we nu werken