Wandel- en fietsboekjes

Ga op pad in ons mooie gebied

Nergens is wandelen en fietsen zo leuk als in Droogwaterland! Hier ziet u wandelaars met een grote glimlach van oor tot oor. Vraag gratis een wandel- of fietsboekje aan. Of download de Waterbazen Doe & ontdek-gids.

In ons waterrijke gebied is de natuur rijk aan planten en dieren. En vooral aan rust. Fiets langs rivieren, plassen en langs eeuwenoude molens. Of wandel langs gemalen en sluizen die nog steeds het waterpeil op de juiste hoogte houden. Een lust voor het oog! Ga lekker op pad in ons mooie gebied. We hebben leuke fiets- en wandelboekjes voor u gemaakt. En een Doe & ontdek-gids. In de gids ontdekt u al wandelend wat u zelf kunt doen voor schoon en voldoende water.

Fietsen in de Vechtstreek

We hebben 5 prachtige fietsroutes uitgestippeld in de Vechtstreek. Wij kennen de mooiste plekjes. Dus ga op pad en ontdek de schoonheid van de Vechtstreek.

Bestel dit gratis fietsboekje

E-bike route ‘Langs de Oevers van het Oer-IJ’

‘Langs de Oevers van het Oer-IJ’ heet de nieuwe e-bikefietsroute over 120 km, die loopt vanuit Amsterdam naar Castricum en via Velsen terug naar de hoofdstad. Over zeedijken, polderdijken en liniedijken van de Stelling van Amsterdam.

Het gratis boekje met routebeschrijving gaat vooral in op de invloed die het verdwenen Oer-IJ op het landschap heeft gehad. Van die noordelijke zijtak van de Rijn, die rond het begin van de jaartelling dichtslibde, is -voor wie dat weet- nog veel terug te zien.

De e-bikeroute – door de stichting Oer-IJ bedacht in het kader van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’- is financieel mogelijk gemaakt door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Hoogheemraadschap van Rijnland en Waterschap Amstel Gooi & Vecht.

Haal dit gratis fietsboekje op

 

Wandelen in De Ronde Venen

We hebben 5 prachtige wandelroutes uitgestippeld door De Ronde Venen. Wij kennen de mooiste plekjes. Dus pak uw wandelschoenen en stap naar buiten de betoverende natuur in.

Bestel gratis wandelboekje

Het Waterkeringpad

Het Waterkeringpad is een wandelroute tussen Amsterdam Centraal Station en Huizen. U loopt over de dijken die ons vroeger tegen de Zuiderzee beschermden. Maak kennis met onze Wakkere Wakers, de meest betrouwbare Nederlanders!

Bestel gratis wandelboekje

De wandelboekjes

Waterbazen Doe & ontdek-gids

Met de gratis Doe & ontdek-gids kunnen jong en oud aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Bekijk de waterkwaliteit, leer kijken als een dijkwachter of spot tegeltuinen, regentonnen of wadi’s. U kiest zelf waar de wandeling heen gaat: op de dijk, in de natuur of in de stad.

De Waterbazen Doe & ontdek-gids is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor op de mobiele telefoon.

Download de gratis gids

 Kinderen spelen in een natuurspeeltuin met water