Waterschap vraagt boeren zorgvuldig om te gaan met baggerspuiten

18 augustus 2022

Doordat het nog steeds droog is vragen we boeren om zorgvuldig om te gaan met baggerspuiten. Door het baggerspuiten daalt het waterpeil, terwijl we als waterschap er nu alles aan doen om de waterstanden op het juiste peil te houden. Ook zorgen we er zoveel mogelijk voor dat er geen water van mindere kwaliteit het gebied binnenstroomt.

baggerspuiten.jpg

Boeren kunnen zorgvuldig omgaan met water door bijvoorbeeld niet meerdere keren uit dezelfde watergang te spuiten. En als het kan het baggerspuiten uit te stellen. Dit is niet verplicht, maar adviseren we wel. Naast deze oproep aan boeren, vragen we aan alle waterverbruikers om tijdens deze droge periode zuinig met water om te gaan.

Maatregelen tegen droogte

Het waterschap heeft al meerdere maatregelen genomen in verband met de droogte en het ontstane neerslagtekort. In de regio Amstel, Gooi en Vecht zorgt de droogte vooral voor problemen met brak (zout) water en een tekort aan zoet water. Daarom neemt het waterschap diverse maatregelen met als doel landbouwgebieden en kwetsbare natuurgebieden te beschermen en de waterstanden op peil te houden. Bijvoorbeeld het dichtzetten van het waterkwaliteitsscherm, de plaatsing van noodpompen in Muiden en de tijdelijke damwand in Muidertrekvaart.

Alles over droogte volgen?

Op de hoogte blijven van al het droogte-nieuws bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht? Ga naar de pagina over droogte.  

Nieuws en tweets

Op de verkiezingsdag - 1 week geleden alweer! - maakte onze dijkgraaf @joycesylvester een toer door ons waterschap. Langs zoveel mogelijk stembureaus, kiezers en burgemeesters. 🗳Morgen maken we de definitieve uitslag bekend. ℹ https://t.co/H8nwE8nTrz

De brug en sluis in Driemond worden klaargemaakt voor de toekomst. @BeadeB lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, was aanwezig om het werk officieel te starten. @griekspoor_nl #sluizen #spectaculair

16 maart 2023

Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen 2023

De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is zojuist bekendgemaakt door dijkgraaf Joyce Sylvester.

Lees meer
14 maart 2023

Ga stemmen vandaag! Hoe zie jij de toekomst van ons water?

Als inwoner van Nederland heb jij de kans om invloed te hebben op het waterbeheer in jouw regio. Ga dus stemmen voor de waterschappen!

Lees meer