Schoon water

Elke dag werken aan betere waterkwaliteit

Waterkwaliteit is erg belangrijk. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zorgt daarom voor schoon water in rivieren, kanalen en plassen. Zodat we er drinkwater van kunnen maken. En we in de zomer fijn kunnen zwemmen en varen. Bijvoorbeeld in de Loosdrechtse Plassen, de Vinkeveense Plassen en de Sloterplas. Hoe schoner het water, hoe beter voor mens, plant en dier. Daarom werken we elke dag aan betere waterkwaliteit.

Plannen voor nóg schoner water

In Nederland werken waterschappen samen met provincies, gemeenten en andere partijen om het water nog schoner te maken. Op veel plaatsen in ons gebied is de kwaliteit van het water veel beter geworden. Daar zijn we trots op. Maar we willen overal een goede waterkwaliteit hebben. De kwaliteit moet zo goed zijn dat de planten en dieren die in het water thuis horen goed kunnen leven. Dat is namelijk het doel van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW).

In uw buurt

Beniewd naar de waterkwaliteit in uw buurt? Bekijk dan onze kaart.

Waterkwaliteit bekijken

Waterbeheerplan

Wilt u weten wat er tot nu toe is bereikt? En wat we de komende jaren nog meer gaan doen? U leest het in het Waterbeheerplan 2016-2021 (pdf, 15 MB).