Riekermolen

De Riekermolen is een rijksmonument uit 1636. Hij staat bij de Kalfjeslaan in Amsterdam, ten zuiden van het Amstelpark. Ieder jaar komen er veel toeristen naar de molen. Naast de molen staat een standbeeld van Rembrandt. Hij tekende vaak in deze omgeving.

De Riekermolen ligt vlak bij de Amstel

Als waterschap kunnen we de Riekermolen nog steeds gebruiken om water weg te pompen. Zo zorgen we voor de juiste hoogte van het water in de omgeving.

Er wonen mensen in de Riekermolen. U kunt hem dus niet van binnen bekijken. Vrijwilligers beheren de molen.

Verhuizing van de molen

De Riekermolen staat nu langs de Amstel, bij het Amstelpark. Maar hij heeft niet altijd op deze plek gestaan. Hij stond vroeger in de Riekerpolder, waar nu Amsterdam Nieuw-West ligt. Hij stond ten zuiden van de Sloterweg aan Het Nieuwe Meer. Daar hield hij tot 1932 de polder droog.

In de jaren ’60 is de Riekermolen herbouwd op de plek waar hij nu staat. Lees hieronder meer over de geschiedenis van de molen.

Fietsen langs het water

Zin in een mooie fietstocht langs de Amstel? Op onze fietsroute Rondje culturele parels komt u langs de Riekermolen. U rijdt daarna een tocht door de polder Ronde Hoep. Of ontdek een van de fietsroutes langs de Vecht.