Wolkenfietsroute Loosdrechtse Plassen

Fris weertje, stevig windje en misschien wel een zonnetje. De ideale ingrediënten voor onze wolkenfietsroute, bedoeld voor mensen die tegen een stootje kunnen. Onze route raast langs polders en plassen rond Hilversum. Een open ruimte waar het Hollandse weer alle ruimte krijgt. Zuig uw longen vol met frisse lucht. Aan het einde van de tocht voelt u zich herboren.

Route in het kort

Afstand: 54 kilometer
Start- en eindpunt: waar u maar wilt

Deze route leidt u langs zeer verschillende landschappen. U fietst langs de plassen rond Hilversum, maar ook langs bossen en heide. Bewonder al fietsend een deel van het Gooi. Dit is een van de langst bewoonde gebieden van Nederland.

Molen De Kraai

U fietst langs de bijzondere molen De Kraai. Deze molen heeft een opmerkelijke geschiedenis. Vroeger stond hij namelijk in Amsterdam, op de verdedigingsmuur bij Sloterdijk. In 1879 moest de molen plaatsmaken voor huizen. De molen werd afgebroken en opgeslagen in Den Helder. Een jaar later werd de molen weer opgebouwd in Westhoven. De molen draait nu nog steeds!

Nieuw land in de Loosdrechtse Plassen

De fietstocht gaat voor een groot deel langs de Loosdrechtse Plassen. Hier maken we nieuw land. Dat doen we met bagger uit de plassen. Met deze bagger herstellen we legakkers. Dat zijn smalle stroken land in het water. Vroeger lieten we hier turf op drogen. De legakkers geven het gebied een uniek uiterlijk. Door het herstellen van de legakkers verbeteren we de kwaliteit van het water in de Loosdrechtse Plassen.

Meer fietsroutes in de buurt